15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – grad po mjeri djeteta

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Manifestacija „Herceg Novi – grad po mjeri djeteta”  koju organizuje NVO Urban nova biće realizovana od od 7 do 9 oktobra.

“Na ovaj način želimo da i naš grad na neki način obilježi prvu nedelju oktobra koja se u svijetu od 1934. godine obilježava kao Međunarodna Dječija nedelja  i posvećena je pravima i potrebama djece, njegovanju dječijeg stvaralaštva i pokretanju različitih akcija koje će doprinijeti poboljšanju položaja djece u svijetu”, poručuju iz NVO Urban nova.

Program počinje u petak kada će sa čanovima volonterskog kluba JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić” – „Tačka oslonca” postaviti kućice za biblioteke na otvorenom na tri lokacije.

Ideja „biblioteka na otvorenom” dio je projektasvjetskih razmjera , a u Crnoj Gori već je u organizaciji NVO „Naša akcija” postavljeno nekoliko maštovitih biblioteka u Kotoru, Podgorici, Danilovgradu i Virpazaru.

“Cilj je da građani na javnim prostorima imaju priliku da uzmu knjigu, čitaju je i vrate je nazad, ili donesu novu i time se duhovno obogaćuju, ali i pozitivno utiču na oživljavanje gradskih prostora. Kada se postave biblioteke na navedenim lokacijama, Herceg Novi ulazi na Svjetsku mapu biblioteka na otvorenom”, navode iz NVO Urban nova.

U subotu uz podršku KK Galeb biće organizovan 3×3 streetball turnir na košarkaškom igralištu na Karači za svu zainteresovanu djecu.

U nedelju će od 12 do 13 sati na košarkaškom igralištu na Karači  program izvesti djeca  iz Baletska škole Aleksandre Dejanović, kreativnog centra „Avenir” i Mažoret kluba Lili. Po završetku dječijih nastupa, u Domu omladine u Starom gradu biće upriličen likovni session są temom „Grad po mjeri djeteta”.

Manifestacija „Herceg Novi – grad po mjeri djeteta” biće finansirana kroz projekat StroNGO- Doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj, kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, gde je  NVU „Urban Nova” iz Herceg Novog  partnerska organizacija u implementaciji projekta čiji je vodeći partner NVO Expeditio. Opština Herceg Novi dala je logističku podršku .

Najčitanije