18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg-Novi domaćin najboljim džudistima Balkana

Džudo HN
Džudo HN

Herceg-Novi će biti domaćin Balkanskog seniorskog prvenstva u džudou, koje će 3. i 4. septembra okupiti preko 150 sportista i sportistkinja u Sportskom centru „Igalo“.

Svečano otvaranje Balkanskog seniorskog prvenstva u džudou planirano je u subotu, u 17 sati.

Takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji će se održati u subotu – eliminacione borbe od 10 sati, a finale od 17 sati.

Eliminacione borbe u ekipnoj konkurenciji planirane su u nedelju od 10 sati, dok će finalni blok početi u 15 satu uz direktan prenos na Televiziji Crne Gore.

“U riznici sportova Herceg-Novog borilački sportovi su uvijek imali značajno mjesto i budili interesovanje, što potvrđujemo i podrškom predstojećem Balkanskom prvenstvu u džudou”, kazao je sekretar za društevene djelatnosti i sport Opštine Herceg-Novi Vladimir Dželetović.

On je rekao da se veliki broj djece i mladih Novljana bavi različitim borilačkim sportovima i zahvalio što je baš naš grad odabran za domaćina šampionata.

“Siguran sam da će se naši reprezentativci i predstavnici drugih balkanskih zemalja pokazati u pravom svijetlu i ljubiteljima ovog sporta priuštiti mnogo zanimljivih mečeva. Kao i do sada trudićemo se da budemo dobri domaćini i želim da svim sportistima poželim uspješno takmičenje, korektno nadmetanja i ugodan boravak u našem gradu”, poručio je Dželetović.

Organizatori su se zahvalili Opštini na podršci i saradnji.

“Izvršene su sve pripreme i računam da će od sjutra, kada takmičari dolaze, do ponedeljka sve proteći u najboljem redu. Očekujem i dobre rezultate naše reprezentacije, kako u svih sedam kategorija pojedinačnog sastava, tako i u ekipnom dijelu takmičenja”, kazao je predsjednik Organizacionog odbora Balkanskog seniorskog prvenstva Sadik Šabanović.

POSTER
POSTER

Herceg-Novi će na ovom takmičenju seniora, prvom posle Olimpijade u Riju, imati mogućnost da vidi susrete sportista koji su potencijalni učesnici sledećih Igara, u Tokiju, najavio je Dragomir Bečanović, predsjednik Balkanske Džudo Federacije i predsjednik Džudo saveza Crne Gore.

Danilo Pantić, reprezentativac Crne Gore i aktuelni juniorski šampion Evrope, kazao je da očekuje dobar odziv takmičara iz svih zemalja i jaku konkurenciju. Ipak, nada se medalji za Crnu Goru i očekuje zapažene rezultate naših takmičara.

Pokrovitelj takmičenja je Opština Herceg-Novi, a organizatori Džudo savez Crne Gore i Balkanska džudo federacija.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije