8 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg – Novi domaćin međunarodnog teniskog turnira za novinare?

Teniski turnir
Teniski turnir

Herceg – Novi bi mogao u septembru biti domaćin međunarodnog teniskog turnira – prvenstva svijeta za novinare. Tu ponudu – ideju saopštili su čelnicima Opštine Herceg – Novi predstavnici Udruženja sportskih novinara Crne Gore, predsjednik Veselin Drljević i sekretar Todor Brajković i predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović.

Teniski turnir – prvenstva svijeta za novinare koja bi okupilo do 130 novinara sa pratiocima iz najpoznatijih medijskih kuća od Kanade do Japana imala bi veliki značaj za promociju Herceg – Novog kao turističke i sportske destinacije.

„Održavanje ovog sportskog događaja značajno je i za Crnu Goru i za Herceg-Novi jer su učesnici turnira novinari koji mogu da pošalju pozitivne utiske svojim redakcijama širom svijeta“ kazao je Veselin Drljević.Herceg Novi

Teniski centar SBB na Toploj i Sportski centar u Igalu su spremni da besplatno ustupe svoje terene, a Teniski savez Crne Gore preuzeće tehnički dio obaveza organizovanja turnira. Direktor Hotela „Lighthouse”, Jovan Vukalović rekao je da su hotelijeri spremni da ponude maksimalno konkurentnu cijenu za smještaj učesnika.

Dogovoreno je da do polovine iduće sedmice iz Udruženja sportskih novinara dostave Opštini plan organizacije ove sportske manifestacije sa finansijskim obavezama. Predsjednik opštine Herceg – Novi, Nikša Gojković kazaoje da će lokalna uprava do tada odgovoriti u kojoj mjeri može pomoći manifestaciju.

Najčitanije