8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi domaćin manifestacije „Yacht Week“, flota će posjetiti Kotor, Tivat i Budvu

yacht week

Herceg Novi će od 6. i 13. avgusta biti domaćin manifestacije „Yacht Week“, koja prvi put dolazi u Crnu Goru.

Cijela je priča počela prije više od deset godina kada su prijatelji William Wenkel i Erik BiÖrklund iz Švedske nakon višegodišnje skiperaže na jadranskoj obali odlučili skupiti svoje prijatelje i poznanike te organizovati sedmicu jedrenja i zabave u dalmatinskom arhipelagu. Nakon povratka kući počele su kružiti fotografije snimljene na putovanju: kristalno more od kojega zastaje dah, borove šume dalmatinskih otoka, gomila brodova i pripadajućih mladih ljudi u kupaćim kostimima koji se neopisivo dobro zabavljaju.

Očekuje se dolazak oko 500 učesnika sa ukupno 64 plovila – u prvom terminu 35, a potom 13. avgusta 29 plovila. Flota se sastoji od jedrilica i katamarana, a učesnici su iz Amerike, Australije i zapadne Evrope, saopšteno je iz lokalne uprave.

„U luku Škver će uploviti u popodnevenim časovima, a nakon pristajanja na Škveru gosti će obići Herceg Novi i zadržati se te večeri u našem gradu. Sigurni smo da će, pored Luke, i cijeli grad osjetiti korist od tog događaja, koji će biti dobra promocija Herceg Novog i Crne Gore,“ najavio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Vladimir Zloković.

„Yacht Week“ manifestacija je koju od 2006. godine organizuje agencija „European travel ventures“. Predstavlja sedam dana organizovanog grupnog jedrenja upotpunjenog raznolikim dešavanjima, a čiji je cilj otkrivanje novih destinacija.

„Yacht Week“ je do sada održavan u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji, na Karibima i Tajlandu – a sada dolazi i u Crnu Goru, u Herceg Novi.

Da Herceg Novi bude prva i poslednja tačka krstarenja crnogorskim primorjem odlučili su se zbog istorije i velikog broja značajnih spomenika kulture, ljepote Starog grada, tvrđava i same Luke, dobre lokacije, ali i šarma koji posjetioce nikada ne ostavlja ravnodušnim, saopštili su organizatori.

Crnu Goru najavljuju kao „poslednju neotkrivenu tajnu Jadrana“. Osim  Herceg Novog, flota će posjetiti i Kotor, Tivat i Budvu.

Najčitanije