20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Doček pravoslavne Nove godine na Belavisti

Herceg Novi

Koncert Sanje Ilića i Balkanike poklon je Crkvene opštine Herceg Novi i Turističke organizacije, sugrađanima i gostima našeg grada za doček pravoslavne Nove godine. Svečanost kojom će se obilježiti početak godine po julijanskom kalendaru održaće se u subotu 13. januara, pored crkve Svetog Arhangela Mihaila, na trgu Belavista. Početak koncerta je zakazan za 22 sata, a planirano je da traje do pola sata iza ponoći.

Aleksandar Sanja Ilić jedan je od najuspješnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Komponuje muziku za pozorišne predstave, mjuzikle, televizijske serije i filmove i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada na raznim festivalima.

Njegova grupa Balkanika okuplja deset mladih, poznatih i talentovanih muzičara koji sviraju drevne balkanske instrumente, a iza sebe imaju preko 100 koncerata širom svijeta. Dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk koji se sada po prvi put čuje na Balkanu.

Balkanika je osnovana 2000. godine i konstantno razvija zvuk bez ekvivalenta na svjetskoj muzičkoj sceni. Muzički stil je teško opisati; to je originalni zvuk koji kombinuje “world music” elemente i snažne ritmove Balkana, uz moderan senzibilitet. Projekti “BALKAN 2000” i “BALKAN CONCEPT” su najprodavaniji projekti u poslednjih 15 godina u Srbiji. Naslovi kao što su „Balkanika – Urban Ethno Explosion“ i „Balkanika – Fire of Balkan“ najvjerodostojnije predstavljaju stil i vrijednosti koje Balkanika zastupa.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije