Herceg – Novi – besplatni udžbenici za prvake

Herceg Novi
Herceg Novi

Opština Herceg Novi će i ove godine za sve prvake obezbijediti komplete udžbenika.

Na ovaj način Opština nastavlja da pomaže roditeljima u pripremi djece za početak školske godine i raduje đake prvake u četiri hercegnovske osnovne škole.

Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport poručuju roditeljima da ne treba da naručuju udžbenike i brinu da li će moći da ih nabave, te da će cijela akcija biti koordinisana kao i prošle godine.

Sredstva za nabavku udžbenika su predviđena Budžetom Opštine i već je postignut dogovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore, a osnovne škole su o svemu obaviještene.

Vlada Crne Gore će preko Ministarstva prosvjete i Ministarstva za ljudska i manjinska prava obezbijediti udžbenike za prvake pripadnike RE populacije i one  čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje.

Prema aktuelnim podacima, na jesen će 397 đaka krenuti u prvi razred u osnovnim školama “Dašo Pavičić”, “Milan Vuković”, “Ilija Kišić” i “Orjenski bataljon”.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.