14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„Happy Diamond“ iskrcao sedam jahti u Boki

Sa specijalnog broda za prevoz teških tereta „Happy Diamond“ na sidrištu ispred Zelenike, danas je završen iskrcaj ukupno sedam jahti koje su morskim putem dovežene u Crnu Goru iz SAD.

Sto pedeset sedam metara dugi heavy lifter od 18.148 tona, holandske kompanije „Big Lift Shipping“, članice konzorcijum „Sevenstar Yacht Transport“, iz luke West Palm Beach na Floridi, dovezao je jednu 40-metarsku, jednu 30-metarsku i jednu jahtu dugu 20 metara, kao i četiri manje jahte dužine po 12 metara.

Prema riječima Nikole Petkovića iz tivatske kompanije „MRM Maritime“ koja se već nekoliko godina bavi organizacijom brodskog prevoza jahti iz svih djelova svijeta do Crne Gore posredstvom kompanije „Sevenstar“, od sedam doveženih jahti tri će ostati u Crnoj Gori, dok će ostale u narednih par dana iz Boke na sopstveni pogon otploviti do marina u Grčkoj i Hrvatskoj.

Ovo je inače, drugi ovogodišnji dolazak jaht-transportera holandske kompanije u Boku gdje je sredinom januara boravio njihov brod „Tracer“ na koji je tada ukrcano i za SAD otpremljeno pet jahti iz tivatske marine Porto Montenegro.

Izvor:S. L.

Najčitanije