15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – WiFi bežični internet na tri gradske lokacije

Mapa lokacija
Mapa lokacija

Građani i posjetioci Herceg Novog imaju mogućnost da na tri najatraktivnije gradske lokacije, i to luka Škver, Trg Nikole Đurkovića i Igalo – od restorana Nautilus do zgrade Prve Banke, koriste WiFi bežični internet.

Herceg Novi se pridružuje tehnološki naprednim gradovima i prva je opština koja se uključila u projekat čiji je cilj da omogući besplatan pristup Telekom WiFi mreži širom Crne Gore, na način da će svi građani i posjetioci ovu pogodnost prvi sat moći da koriste potpuno besplatno, a potom prema povoljnim tarifama.

“Ponosni smo što se Herceg Novi upisao na listu tehnološki naprednih gradova, postavši opština koja omogućava svojim građanima i posjetiocima pristup bežičnom internetu na tri atraktivne lokacije u gradu, u okviru Telekom WiFi mreže”, rekao je predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman na konferenciji održanoj u Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Sa pressa
Sa pressa

“Ovaj projekat, kao i sve ono što radi opštinska uprava, usmjeren je na korist svim našim građanima, kao i opštem razvoju grada, i samo je jedan od mnogih koje smo već realizovali, a planiramo realizaciju i mnogih drugih, različitih, svih sa istim ciljem – da Herceg Novi bude maksimalno uspješna, najrazvijenija opština i grad na koji su ponosni svi njegovi žitelji.”

 “Imamo sjajnu saradnju sa Herceg Novim. Predložili smo prvo njima da se uključe u ovaj projekat i danas imamo priliku da obradujemo naše korisnike ovom uslugom” naglasila je Nataša Kažić, direktorica marketinga za rezidencijalne korisnike Crnogorskog Telekoma. Kako je rekla, profesionalne hotspotove su lansirali na najatraktivnijim i najfrekventnijim lokacijama u gradu.

Istakla je da je upravo Herceg Novi prva opština koja se priključila ovom značajnom projektu i time se svrstala u red tehnološki razvijenih gradova. Vjeruje da će žitelji i posjetioci Herceg Novog uživati u mogućnosti dijeljenja svojih doživljaja posredstvom Telekom WiFi mreže i da će na pravi način iskoristiti sve njene prednosti.

Tokom promotivog perioda,  od danas do 1. jula, za sve korisnike će internet biti besplatan 8 sati, a potom sat dnevno tokom cijele godine. Po isteku tog sata, korisnici će moći internet da koriste prema povoljnim tarifama i takođe po maksimalnoj brzini.

Više stotina korisnika na svakoj lokaciji internet će moći da koristi istovremeno, u bilo koje doba dana, i svi po istoj, maksimalnoj brzini.

Lokalna uprava Herceg Novog ovim projektom nastavlja niz projekata iz oblasti tehnoloških inovacija, koje sprovodi zajedno sa projektima iz drugih oblasti, a kojima pokazuje da Herceg Novi zaista može da bude grad kakav zaslužuje – uspešan, razvijen, uređen kulturni, turistički i ekonomski centar ne samo Boke Kotorske i Crne Gore, nego i regiona.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije