17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi voda i odroni – Alarmantno stanje

Nevrijeme - Foto Radio Jadran
Nevrijeme – Foto Radio Jadran

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je oko 9,30  u mjestu Verige na putu Herceg Novi – Risan, zbog odrona saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog alarmantne situacije, odrona, velike količine padavina 134 litara po metru kvadratnom, predsjednik opštine Herceg – Novi, Nikola Gojković sazvao je hitan sastanak kriznog štaba kako bi se što prije otklonili problemi na terenu, a na sastanak je pozvan i razrješeni načelnik službe spašavanja Branko Mitrović, prenosi Radio Jadran.

U čitavoj opštini brojni su problemi zbog začepljenih kanala koji ne mogu da prime ogromne količine atmosferskih voda.[quote_box_right]Zbog velikog broja poziva građana, apelujemo na mještane da se sami organizuju koliko mogu na mjestima gdje je to neophodno. Građani se mogu obratiti na telefon 321–564 poručio je predsjednik Gojković[/quote_box_right]

Trgovi, kao i magistrala i sporedni putni pravci su pod ogromnim količinama vode, pa su radnici Stambeno komunalnog preduzeća već imali i 3 intervencije u Igalu. Problematično je bilo i na Njivičkom putu, gdje je u pomoć pritekla mehanizacija firme “Krušo niskogradanja”, gdje je došlo do velikog odrona. U Meljinama ispred marketa Voli se stvorilo veliko vodeno jezero, a u Igalu ima i poplavljenih kuća.

Nevrijeme HN Foto Radio jadran

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije