8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – veliko interesovanje građana za akciju obnova fasada

FASADA PRIJE-POSLIJE

Agencija za izgradnju i razvoj, Opština Herceg Novi i skupštine stanara nastavili su zajedničkim snagama akciju obnove fasada u gradu.

U proteklom periodu završena je rekonstrukcija još dvije fasade – na zgradi u Ulici Mića Vavića broj 17.  i u Ulici Daša Pavičića broj 3.

U skladu sa dosadašnjom praksom kada je u pitanju ova akcija, dio radova finansirali su sami stanari, a dio Opština i Agencija.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji fasade u Ulici Mića Vavića iznosila je 6.930 eura, uz učešće Opštine i Agencije od 3.000 eura.  Uređenje fasade u Ulici Daša Pavičića koštalo je 4.209,41 eura, od čega je 1.000 učešće Agencije i lokalne uprave.

Ove dvije zgrade bile su predviđene za rekonstrukciju još prošle godine. Jedna od njih je predstavljala opasnost za prolaznike , te je morala da bude sanirana po hitnom postupku, što je uspješno završeno, objašnjavaju iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Zahvaljujući ovoj akciji i odličnoj saradnji Opštine, Agencije i građana, tokom protekle godine, obnovljeno je 12 fasada u užem gradskom jezgru.

Prema riječima direktora Agencije Nikše Grgurevića, na njihovu adresu stiglo je do sada još 39 zahtjeva skupština stanara za saradnju u obnovi fasada zgrada.

To je zadovoljavajuće intresovanje građana i Agencija će planirati posao po vremenskoj dinamici prijema zahtjeva. Izvršen je predmjer i predračun radova za sve fasade za koje smo primili zahtjeve, kazao je Grgurević.

Najčitanije