H.Novi – spaljen Kolektorista Fekalista (foto)

Kriv je !!! Čulo se sinoć na tradicionalnom suđenju  karnevalu na završetku 48. Praznika mimoze u Herceg – Novom.

Karnevalu Kolektoristi Fekalisti, od oca Stare Vlasti i majke Nove vlasti, stalno nastanjenom po ulicama Herceg Novog, raskopanim i glibavim, po šetalištu, niz rivijeru, suđeno je jer je preveslao staru vlast koja je preveslavala grad 15 godina, jer  je nastavio sa istom rabotom i kad je došla nova vlast koja  je trajala do Badnjeg dana, pa je sad već u odlasku, taman su zaveslali nego im pukla krma, a kako stvari stoje, preveslaće i treće, poslije novih novskih izbora. To govori kakav je genijalni hohštapler i zato ga treba zapaliti dok još ima vremena… presuđeno je sinoć na centralnom gradskom trgu u Herceg – Novom.

Sud Mimoze je presudio, Kolektoristu Fekalistu  na „veselu vatricu kao nauk i opomenu svim budućim …“

Karneval H.Novi 2017.

Nakon spaljivanja karnevala koncert je održao regionalna zvijezda Željko Samardžić.

Ukupnim programom 48. Praznika mimoze zadovoljan je i direktor JUK Herceg Fest Stevan Koprivica.

„Večeras je zaista bilo spektakularno, sa učešćem karnevalskih grupa koje jesu prava inovacija od prošle godine i sa ovim ritualnim suđenjem je okončano nešto što je rađeno zaista dugo i što je realizovano ovih dvadesetak i nešto dana. Čini mi se da je ovo pravi kraj ovakve manifestacije, sve što smo htjeli je ostvareno. Postavljene su neke konture za razvoj Mimoze. Vidjećemo šta ostaje kao konstanta, nešto će se morati mijenjati, ali ono što jeste naša ideja bila i što se večeras vidjelo, mi živimo u nekim ledenim vremenima, ne samo meteorološkim, a Herceg Novi je u ovom periodu ponudio jednu šaku radosti, šaku veselja, nekog kontrapunkta ledenim vremenima i to jeste idejni plan i namjera Grada, sve u kontekstu turističke ponude, a sa civilizacijskog aspekta nudi jednu dozu plemenitosti, radosti, kao odgovor svemu onome što se dešava oko nas“- kazao je Koprivica.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.