21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – smijenili direktora Prijića

Đuro Beli Prijić

Direktor Gradskog muzeja „Mirko Komnenović” i Galerije „Josip Bepo Benković”, Herceg-Novi, Đuro Beli Prijić razriješen je funkcije direktora.

Božidar Vukašinović, predsjednika Savjeta, je saopštio da je Prijić razriješen prema članu 32 Statuta, jer osnivač, Skupština opštine nije usvojila izvještaj o radu, finansijski izvještaj za 2016. godinu, te Plan i program rada za 2017. godinu. Od pet članova Savjeta, troje je glasalo za Prijićevu smjenu.

– Savjet nije imenovao direktora. To će uraditi Skupština, kazao je Vukašinović.
On nije želio da imenuje mogućeg kandidata za ovu funkciju. Odluka Savjeta nije neočekivana, budući da na zasijedanju SO, 3. avgusta, glasovima odbornika koji zastupaju koaliciju na vlasti, nijesu usvojeni izvještaji, iako su i oni i opozicija imali riječi hvale za dosadašnji Prijićev rad.

Na tom zasijedanju nijesu usvojeni ni izvještaji koji se tiču JUK Herceg Festa, pa je za očekivati da će biti smijenjen sa funkcije i direktor Stevan Koprivica.

Inače, Đuro Beli Prijić je izabran na konkursu za direktora ove javne ustanove i mandat je trebalo da mu traje još tri godine.

Imenovani novi V.D direktori

Iz lokalne uprave je potvrđeno da su prethodnih dana imenovali nove vršioce dužnosti direktora –  u Agenciji za upravljanje gradskom lukom – Boža Ukropinu, umjesto Vladimira Zlokovića, u Direkciji za imovinu i zastupanje Jelenu Poledicu umjesto Tamare Jauković a za glavnog administratora Nenada Đorđevića umjesto Dobrile Šakotić.

Najčitanije