15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – program povodom proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Gore

HN
HN

Opština Herceg Novi organizuje niz prigodnih manifestacija povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, decenije obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti Crne Gore.

Prva u nizu je „Luča“, koja će se održati u Sutorinskom polju, kod „Citroena“ u četvrtak, 19. maja, od 19 sati. U okviru ove manifestacije planirano je puštanje u rad nove rasvjete, uz prigodan prateći program.

Na trasi dugoj 2200 metara, od salona „Citroen“, postavljeno je 60 rasvjetnih stubova.

Cjelokupan posao obavili su zajedničkim snagama lokalna uprava i mještani.

U petak, 20. maja u 20 i 30  počinje program  “Grad pjeva” u okviru koga će klapa Stari kapetan nastupiti na terasi bivšeg Hotela Rudnik, dok će Boka bend publiku zabavljati na Škveru.

Na Dan nezavisnosti Crne Gore, u subotu 21. maja u 10 sati biće zasađena maslina za vječnost u parku kod pošte. Nakon toga je planiran promenadni koncert Gradske muzike Herceg Novi i Mjesne muzike Đenovići.

Zakazana je i Trka nezavisnosti u 11 sati. Start je na glavnom gradskom trgu i trči se do Škvera.

Herceg Novi
Herceg Novi

Izmjena režima saobraćaja tokom održavanja programa povodom Dana nezavisnosti

Zbog nesmetanog i bezbjednog održavanja programa povodom Dana nezavisnosti, decenije obnove nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore, 20. i 21. maja biće privremeno izmijenjen režim saobraćaja u nekim novskim ulicama.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi, u petak, 20. maja biće privremeno promijenjen režim saobraćaja u Njegoševoj i Ulici Save Kovačevića, na potezu od raskrsnice Njegoševe sa Ulicom Mića Vavića (zgrada »Novljanke«) do hotela »Plaža«, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva motorna vozila.

Režim izmjene saobraćaja odnosi se na vremenski period od 20 do 23 sata.

U subotu, 21. maja, privremeno se mijenja režim saobraćaja u ulicama Sava Ilića, Njegoševoj i Save Kovačevića, na potezu od raskrsnice Ulice Sava Ilića i V crnogorske brigade (bivši hotel »Tamaris«) do hotela »Plaža«, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva motorna vozila.

Režim izmjene saobraćaja odonosi se na vremenski period od 10 do 12 sati.

Najčitanije