15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – program za Dan opštine

Herceg Novi - foto Ž. Starčević
Herceg Novi – foto Ž. Starčević

Nizom programa i ove godine biće proslavljen Dan Herceg Novog, program Gradu u čast, počinje danas, 19. oktobra, kada će u foajeu Dvorane Park, publika biti u prilici da vidi  izložbu „Grad i ja“ .

Iz Herceg festa je saopšteno da će izložba najboljih radova pristiglih na konkurs raspisan za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce koji  su organizovali pod naslovom “Moj grad i i ja – lice i naličje grada”  biti otvorena 19. oktobra u izložbenom prostoru Dvorane „Park“.

Za 27.oktobar planiran je koncert Amadeus benda na Trgu Nikole Đurkovića, sa početkom od 21 sat. Popularni Amadeus bend  će  prije gostovanja u Herceg Novom imati koncert u Hrvatskoj, uskoro će nastupiti u Sloveniji a nakon svirke u našem gradu čekaju ih susreti sa publikom u Švajcarskoj, Austriji, Makedoniji.

Nesumnjivo najznačajniji program u ovom periodu – u izložbenom prostoru Dvorane Park, 25. oktobra u 20 sati biće otvorena  ekskluzivna postavka crteža, litografija i gravura  Pabla Pikasa,  u kojoj je više od četrdeset različitih formata, vlasništvo  galerije Visconti Fine Art,  Žive i Lazara Vujića. U saradnji sa istom galerijom prošle godine je realizovana izložba Američki pop art.

Za Dan grada, 28. oktobra, najavljen je promenadni koncert Gradske muzike od Trga Nikole Đurkovića do Dvorane Park, u kojoj  će se održati i svečana sjednica SO Herceg Novi u 11 sati.

Istog dana, u 19 sati planirano je u gradskoj Galeriji „Josip Bepo Benković“ otvaranje izložbe – koja je i omaž  Zoranu Bulatoviću, a sat kasnije na glavnom novskom trgu nastupiće Boka bend, Duje i Castelnuovo bend i Stari kapetan.

Pozorišna publika moći će da pogleda predstavu „Državni posao“ u Dvorani Park 29.oktobra od 20 sati. Izložba „Šest velikana i ja“ biće otvorena u nedelju, 30.oktobra u galeriji „Novi, to sam ja“.

Najčitanije