7 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Postignut dogovor o koalicionoj vlasti DPS – Izbor

Photo – Vijesti

DPS i Udruženje građana “Izbor” sinoć su postigli dogovor o zajedničkom vršenju vlasti u Herceg Novom.

Za sljedeću sedmicu, najavljena je sjednica SO na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Opštine i predsjednik lokalnog parlamenta, prenose agencije.

Kandidat za predsjednika Opštine je Nikola Nikša Gojković (Izbor), a za predsjednika SO Andrija Radman (DPS). Dogovoreno je i da jedan potpredsjednik Opštine bude iz Izbora, a drugi iz DPS.[quote_box_right]Marović “poslije 15 godina DPS voljom građana i uspješnim razgovorima sa Izborom u poziciji da bude jedna od odlučujućih političkih snaga u Herceg Novom”[/quote_box_right]

Potpredsjednik DPS i član pregovaračkog tima Svetozar Marović ocijenio je da će nakon dogovora potpisivanje sporazuma biti samo formalnost koja će biti brzo završena. Marović je izrazio zadovoljstvo što je “poslije 15 godina DPS voljom građana i uspješnim razgovorima sa Izborom u poziciji da bude jedna od odlučujućih političkih snaga u Herceg Novom”.

Sa sastanka
Sa sastanka

Član pregovaračkog tima DPS Branimir Gvozdenović je kazao da je dogovoreno da svaka tri mjeseca grupa iz Vlade i Opštine analizira progres koji smatraju  da treba da se ostvari.

“Četiri ključne tačke našeg sporazuma su projekat Instituta, Brodogradilišta Bijela, Meljina i projekti koji su vezani za visokokvalitetni turizam, kao i Vektra Boka“, kazao je Gvozdenović.

Kandidat za predsjednika opštine Nikola Nikša Gojković je uvjeren da je u ovom trenutku postignut maksimum i da bi svi trebalo da radite za dobrobit Herceg Novoga.

“Poručujem svima koji sumnjaju u našu iskrenost da je eliminišu i da nam se pridruže da krenemo naprijed i da Herceg Novi izađe iz stanja u kome je sada. Mislim da treba da opravdamo povjerenje i kod naših birača i kod građana Herceg Novog i da već, koliko sjutra, počnemo da radimo“, kazao je Gojković.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije