4 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Oktobarska nagrada Đorđiju Radoviću

Đorđije Radović
Đorđije Radović

Žiri za dodjelu Oktobarske nagrade Herecg Novog je na današnjoj sjednici većinom glasova odlučio da ove godine priznanje dodijeli Đorđiju Radoviću, direktoru Javne ustanove Osnovna škola “Ilija Kišić”.

U obrazloženju JUOŠ “Ilija Kišić” kao predlagača, navodi se da se ova ustanova za sedamnaest godina kako njom rukovodi Đorđije Radović afirmisala kao jedna od najuspješnijih na ovom području, pa i u Crnoj Gori. Kao čovjek i rukovodilac, neumorni entuzijasta i pregalac, sa bogatim ličnim i profesionalnim iskustvom, okupio je i ujedinio kolektiv, što je dalo pozitivan impuls i dobre rezultate vaspitno-obrazovnog rada.

Žiri koji je donio odluku čini su predsjednik Đuro Prijić i članovi: Maja Bakrač, Tamara Vukašinović, Tatjana Ateljević, Marko Poznanović, Vesna Babović, Gojko Matijašević, Jovan Subotić i Dragan Mračević.

Radović Radosava Đorđije rođen je 1951. godine u selu Praga, opština Nikšić. U Nikšiću je završio osnovnu školu, gimnaziju i pedagošku akademiju. Kao nastavnik fizike i tehničkog obrazovanja do 1983. godine je radio u Bosanskoj Krupi, poslije čega se nastanjuje u Herceg Novom gdje na istim poslovima radi u osnovnim školama “Milan Vuković” i “Dašo Pavičić”. U januaru 1997. godine imenovan je za načelnika Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Opštine Herceg Novi. Od 01.septembra 2000. godine radi kao direktor Osnovne škole “Ilija Kišić” u Zelenici.

Ove godine je pristiglo ukupno devet predloga za dodjelu nagrade: Predrag Todorović (predlagač Odred izviđača“Orjen“), Radojica Rašo Pavićević (predlagač grupa građana), Andrija Prlainović  (predlagač Pavlović Ratko – Pajo), VIS Exodus (predlagač NVO “Teatar plus”), Željko Bojović (predlagači Miraš Martinović,Vitka Vujnović, Dubravka Perović), KUD „Sloga“ (predlagač Savjet MZ Đenović), Zorica Drakulić (predlagač grupa građana) i Gimnastičarski klub „Soko“ (predlagač grupa građana).

Oktobarska nagrada dodjeljuje se na osnovu Odluke o dodjeli nagrada Opštine Herceg Novi. Do sada je Oktobarsku nagradu i Povelju dobilo 166 pojedinaca i organizacija.

Najčitanije