16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – novo vozilo za veću bezbjednost

 

Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi bogatija za novo navalno vozilo marke “Iveco Daily”. Ključeve vozila rukovodiocu Službe zaštite i spasavanja, Aleksandru Škobalju, predali su predsjednici Opštine i Skupštine opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i Andrija Radman.

Novo vozilo
Novo vozilo

Nabavka novog vozila, prema riječima Aćimović, još jedan je pokazatelj namjere lokalne uprave da pojača kapacitete i mogućnosti Službe zaštite, kako bi se povećala bezbjednost građana, ali i omogućila bolja prevencija i reagovanje u datom trenutku.

Sa druge strane, Radman je podsjetio da je ovo samo jedan vid ulaganja u Službu zaštite, te da je, od konstituisanja vlasti krajem 2014. godine, već u nekoliko navrata modernizovana tehnička oprema, kao i da je rekonstruisan Vatrogasni dom u Meljinama.

Napomenuo je i da se sa ulaganjem u Službu zaštite i spasavanja ne smije stati i da je bezbjednost građana jedan od prioriteta lokalne uprave.

Novo vozilo
Novo vozilo

Novo vozilo kupljeno je kroz tenderski postupak, od kompanije MGS Rijeka, i koštalo je 72 hiljade eura. Potreba za nabavkom ovakvog vozila ukazala se zbog nemogućnosti pripadnika Službe zaštite da djeluju u određenim uskim ulicama na teritoriji našeg grada, kao što su djelovi šetališta i rivijere, Škver i područje kod tvrđave Španjola.

“Kupovinom ovakvog vozila riješili smo dugogodišnji problem. Ovo vozilo neće služiti samo za požarne, već i za tehničke intervencije u saobraćajnim udesima, ali i za komunalne intervencije gdje to bude potrebno. Vozilo je namjenski kupljeno za uske ulice i postiže veliku brzinu u jako kratkom vremenskom periodu, a opremljeno je na najsavremeniji način”, kazao je Škobalj.

On je informisao da novo vozilo ima 170 konjskih snaga, posjeduje 500 litara vode i 50 litara pjene, ali i da je ovo prva ovakva investicija u našem zalivu u poslednjih osam godina.

 

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije