H.Novi – nastavak izgradnje kolektora uprkos negodovanju …

HN kula
Herceg-Novi

Nastavak izgradnje kolektorske i vodovodne mreže u Herceg-Novom prema obavezama definisanim ugovorom počelo je juče. Početak radova obilježilo je negodovanje vlasnika turističkih i ugostiteljskih objekata na Šetalištu na Savini –  zbog produžene turističke sezone, prenosi Radio Hercegnovi.

Otvorena su gradilišta na desetak lokacija,od Kamenara do Meljina i prema tvrđavi Forte Mare.

Komunalni policajci prate aktivnosti kako ne bi došlo do problema na infrastrukturi  i  javnim površinama, uz objašnjenje vlasnicima da je riječ o ugovornoj obavezi sa izvođačem radova prema dinamičkom planu realizacije  kapitalnog projekta vrijednog – oko 18,8 miliona eura,   koji kasni godinu  i po.

Do kraja mjeseca ne bi trebalo da započinju grube  radove i  predstavljaju smetnju turistima. Sjednice opštinskog Koordinacionog tijela se nastavljaju svakog utorka, tako da je Komunalna policija zadužena da   sa predstavnicima izvođača prati stanje  u cilju  prevazilaženja eventualnih problema na terenu, naveo je načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić.

Kanalizaciona mreža HN
Kanalizaciona mreža HN – foto arhiv Boka News

Izvođač radova turska kompanija Celtikcioglu sa podizvođačima, preduzećima Millenium, Alb Star, CMC i Tangenta, saopštili su da su mobilisani svi predviđeni timovi, kao i da će svi radovi teći prema dinamičkom planu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.