13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Ministarka u radnoj posjeti

Ministrica u HN
Ministrica u HN

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sa saradnicima bila je danas u radnoj posjeti Herceg Novom. Sa predsjednikom Opštine  Nikolom Gojković i njegovim saradnicima razgovarala je o obezbjeđenju lokacije za zgradu od 32 stambene jedinice kroz Regionalni stambeni program ili kupovinu stanova, o razvoju novih socijalnih servisa na lokalnom nivou  i o podršci djeci i mladima koji napuštaju Dječiji dom „Mladost“ u Bijeloj.

Nakon  konstruktivne diskusije o svim predloženim temama zaključeno je da i pored toga  što Herceg Novi ima probleme sa nedostatkom planske dokumentacije i lokacija  u vlasništvu Opštine , neće biti dovedena u pitanje izgradnja objekata za raseljena lica i  razvoj novih socijalnih servisa.

Na predlog ministarke Kovačević da se i u Herceg Novom kao i u Nikšiću izgradi Dom za stara lica ponuđene su tri moguće lokacije.

Na sastanku se razgovaralo i o maloj grupnoj kući za djecu bez roditeljskog staranja koja napuštaju Dom nakon 27 godina života, koja bi mogla da bude izgrađena na istoj lokaciji na kojoj i Dom za stara lica.

Ministarka Kovačević je upoznala predstavnike Opštine i sa idejom da se dio  prostora Dječijeg doma u Bijeloj koristi  kao Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju obzirom da su u postojećem Dnevnom centru u Igalu ograničeni kapaciteti. U Dječijem domu postoji sve što je neophodno za prihvat djece kojih je prema informacijama 15-ak. To, međutim, ne znači da će Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju koji radi u Igalu biti zatvoren. On će, kao i do sada, biti jedan od servisa za djecu sa smetnjama u razvoju.

Ministarka Zorica Kovačević  je zajedno sa predsjednikom Opštine Nikolom Gojkovićem danas razgovarala i sa radnicima Vektra Boke  u stečaju i kazala je da će im izići u susret u okviru svojih nadležnosti.

Najčitanije