15 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – MINI trail liga

Prvo kolo novske sky MINI trail lige održano je juče na u Herceg – Novom – Gomila. Prva od šest trka je bila Ratiševina – Trebesin sky MINI /trail 8,4 km 477 D+/. Učestvovao je 21 takmičar, iako je trka kao i sama liga najavljena tek prije sedam dana.

“Veoma sam iznenađen odzivom trkača. Obzirom da je trail uopšte u Crnoj Gori u samom povoju a trka i liga najavljeni tek prije 7 dana ni u najboljim snovima nisam mogao da zamislim da će biti ovoliki odziv. Bili su trkači uz Bara, Cetinja, Budve, Kotora i Nerceg Novog. Potrudio sam se da se trkači osjećaju bezbjedno na stazi i posvetio sam puno vremena na čišćenju i označavanju iste, i na kraju dobio pohvale od svih učesnika što mi dava veliki motiv za naredne trke. Mislim da je pokrenuta jedna velika stvar, a toga ćemo biti sve svjesniji  u nadolazećem periodu. Imali smo nekoliko momaka i djevojaka koji su po prvi put učestvovali na nekoj trci ovoga tipa a tu su bili i Đorđe i andrija Vasiljević od 9 odnosno 8 godina” – kazao je Saša Kulinović.

Poredak u muškoj konkurenciji:

  1. Boris Kosović
  2. Evgen Popov
  3. Goran Banović
  4. Luka Miranović

 Žene:

  1. Miluša Bošković
  2. Marija Bošnjak
  3. Snežana Rotković

Posebnu zahvalnost domaćinu Lesu Mijajloviću i njegovoj porodici, kod čije kuće je planirana okrepna stanica, al na kraju je to ispala trpeza sa pravim poslastima, gdje su trkači uz topao doček mogli da probaju Ledove domaće suve smokve i sok od šipka.

Sledeće kolo je zakazano za 12.02. u 18 sati u Savinskoj dubravi (plućima Herceg Novog) . Trka je specifična jer se trči u noćnim uslovima i obavezne su čeone ili ručne lampe koje se mogu nabaviti u prodavnicama alata za tu priliku a nešto ozbiljnije preko interneta. Staza će biti markirana fluorescentnim markacijama a za sve učesnike pripremili smo poklončić iznenađenja.

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 Saša Shaga Kulinović /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com /// www.facebook.com/OrjenOutdoor

Najčitanije