7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Izvinjavaju se građanima na neprijatnostima, pokušavaju riješiti problem …

Herceg – Novi – foto Boka News

Novo rukovodstvo Opštine Herceg Novi, suočeno sa ozbiljnim problemima u dosadašnjem sprovođenju projekata izgradnje kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda, u čijoj realizaciji već tri godine nije bilo značajnih pomaka, organizovalo je niz sastanaka sa Društvom za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi, Vodacomom, nadzorom – Dahlemom, kao i predstavnicima KfW banke, a sve u cilju iznalaženja rješenja za hitan završetak navedenog projekta.

Dodatnu zabrinutost izazvali su neprijatni mirisi u Meljinama u poslednja četiri dana, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Dežurne ekipe lokalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija ustanovile su probleme u radu pumpne stanice Meljine – Kružni tok koji će biti otklonjeni danas u toku dana.

Takođe, ispitivanjem je ustanovljeno da jedan dio mreže zajedno sa kućnim priključcima u neposrednoj blizini kružnog toka u Meljinama nije prespojen na novu kanalizacionu mrežu, što je bila obaveza izvođača radova. Iz tog razloga, preduzeće Vodovod i kanalizacija dodatno je angažovano na poslovima prespajanja, kojima su danas pristupili i očekuje se da budu završeni do ponedeljka.

Povodom neprijatnih mirisa primjećenih na Toploj u poslednjih par dana, a za koje se sumnja da su nastali uslijed neodgovornih postupaka pojedinaca i pražnjenja septičkih jama u Ljuti potok, angažovane su ekipe Vodovoda i kanalizacije u saradnji sa Službom komunalne policije, kako bi bila identifikovana domaćinstva septičke jame prazne na nepropisan način.

Napominjemo da je postoji dugačak spisak neizvršenih radova, kao i nedostaka u radovima koje je do sada obavio izvođač na novom kolektoru.

U saradnji sa Vodovodom i kanalizacijom otklanjamo najurgentnije probleme, kao što su neprijatni mirisi kod tvrđave Forte Mare i na dijelu Šetališta Pet Danica na Savini, a koji su nastali kao posljedica neurađenog posla koji je bio obaveza izvođača, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Ovim putem se izvinjavamo građanima na neprijatnostima izazvanim neprijatnim mirisima, posebno u trenutku kada je turistička sezona u toku i molimo za razumijevanje.

Činjenica je da se realizacija projekta izgradnje kanalizacionog kolektora odužila izvan svake granice razumijevanja i svakako ćemo preduzeti sve u cilju završetka radova, ali i utvrđivanja odgovornosti zbog kašnjenja, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Najčitanije