H. Novi – “Izboru” gradonačelnik dvije godine

U prve dvije godine mandata građanskoj listi Izbor pripalo bi mjesto gradonačelnika, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine i potpredsjednika Opštine.

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) na sinoć održanom sastanku, podržao je rješenje prema kome bi se u Herceg Novim upravljalo po rotirajućem modelu, u prve dvije godine mandata građanskoj listi Izbor pripalo bi mjesto gradonačelnika, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine i potpredsjednika Opštine.

Predsjedništvo DPS-a istovremeno je dalo saglasnost da kandidat za funkciju predsjednika SO bude nosilac liste te partije na lokalnim izborima Slobodan Radović Krušo, prenosi Pobjeda.

Taj list je ranije najavio da je najozbiljniji kandidat za funkciju rotirajućeg gradonačelnika Novog funkcioner liste Izbora Nikša Gojković.

Ostale funkcije u Herceg Novom biće podijeljene proporcionalno broju osvojenih mandata te dvije izborne liste.

 Time su završeni pregovori DPS-a i građanske liste Izbor o konstituisanju lokalne vlasti i ostalo je da se ovaj dogovor verifikuje potpisima.

U ponedeljak su u Herceg Novom verifikovani mandati odbornicima SO, ali nije izabran predsjednik SO.

Dusan Radović
Dusan Radović

Nosilac liste Izbor Dušan Radović Krušo kazao je da je sa DPS-om dogovorena programska koalicija.

“Dogovoreni su principi, program, način realizacije programa, podrška države tom programu, rješavanje pitanja Instituta, Vektra Boke, Jadranskog brodogradilišta Bijela”, naveo je Radović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.