H.Novi – Izbor pokreće inicijativu za skraćenje mandata lokalnom parlamentu

Opština Herceg Novi
Opština Herceg Novi

Građanska lista Izbora u Herceg Novom uputila je zahtjev skupštinskoj službi za zakazivanje vanredne sjednice za skraćenje mandata lokalnom parlamentu, čime bi se i formalno raskinula koalicija sa DPS-om i stvorili uslovi za raspisivanje novih izbora u tom gradu.

Podsjećamo, odbornici te građanske liste su 6. januara na konferenciji za novinare saopštili da raskidaju programsku koaliciju sa DPS-om u Herceg Novom.

Raskid koalicije DPS-a i Izbora u Herceg Novom bio je neminovan, kaže čelnik Izbora Dušan Radović. Želja je, kako dodaje, bila da se uradi nešto za taj grad, ali da sa DPS-om „nijesu mogli postići dogovor ni oko čega“.

Ta tvrdnja nije utemeljena, kaže u u ime DPS-a Slobodan Radović, koji ističe da njegova stranka je  u potpunosti kooperativna ii ni jedan projekat nije  bio blokiran od strane DPS-a..

Ipak, novonastala situacija neće ugroziti funcionisanje grada, pa će svi organi i službe lokalne uprave funkcionisati bez problema, poručuju kako iz Izbora tako i iz DPS-a.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.