15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi i Kotor – „Jogom do mira i harmonije”

Svjetski dan joge
Svjetski dan joge

Crna Gora po prvi put zajedno sa sto sedamdeset zemalja svijeta obilježava Međunarodni dan joge (21. jun) ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih Nacija iz 2014. godine.

Crna Gora je sa preko 170 zemalja svijeta podržala Rezoluciju Indije u Ujedinjenim nacijama da se 21. jun proglasi za Međunarodni dan joge.

Pod sloganom „Jogom do mira i harmonije” okupiće se instruktori joge iz cijele Crne Gore (škola Rajka Radulovića, joga studio Podgorica, Vashi Yoga centar, Edukativni centar Om plus, Aerobik jaz klub i Nikola Ignjatović, Play Gym i Art of living) i u nedjelju 21. juna vježbati jogu u trinaest crnogorskih gradova.

Herceg Novi se sa ostalim gradovima u Crnoj Gori i svijetu pridružuje svjetskoj porodici koja promoviše mir čovječanstvu, harmoniju među ljudima, harmoniju sa prirodom, afirmaciju društvenih i kulturnih vrijednosti i održivog razvoja na planeti zemlji čije ljepote i blagodeti zajedno baštinimo.

Joga
Joga

Organizator poziva sve zajedničkom vježbom obilježe Međunarodni dan joge u Herceg – Novom, bez obzira na starost, pol i zdravstveno stanje, u nedelju u 9,00 sati u Gradskom parku, parku bivšeg Hotela „Boka“ u Herceg Novom.

U Kotoru će vježbanje biti organizovano od 9 do 10 sati u gradskom parku. „Na ovaj način pridružujemo se i mi plemenitim ciljevima promovisanja mira, zdravih životnih stilova i harmonije čovjeka i prirode” – poručuju iz organizacije „Umjetnost življenja Crne Gore”.

Akciju su pomogli Ambasada Indije, Porto Montenegro, lokalne uprave Pljevalja, Herceg Novog, Cetinja, Danilovgrada, Bara, Bijelog Polja, Budve, Kolašina, Kotora, Nikšića, Ulcinja, Turistička organizacija Podgorice i NVO „Natura”.

Najčitanije