17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Filatelistička izložba povodom 210 godina pošte

Filatelija
Filatelija

Povodom 210 godina od otvaranja pošte u Herceg Novom u Dvorani Park večeras 26. decembra, petak, u 19 sati biće otvorena filatelistička izložba.

U postavci na 25 vitrina biće pisma, marke, filatelista iz Herceg Novog, Igala i Kamenara, kaže organizator izložbe i najuspješniji hercegnovski filatelista predsjednik Saveza filatelista Crne Gore i počasni član Kraljevskog filatelističkog društva u Londonu, Tomo Katurić, čije su kolekcije osvajale najznačajnija priznanja na međunarodnim filatelističkim izložbama u Vašingtonu, Tel Avivu, Bukureštu, Luo Jangu, Pragu, Londonu, Lisabonu, Malagi, Melburnu…

Ovom izložbom biće obilježeno i 140 godina od prve crnogorske marke koja je sa likom knjaza Nikole štampana1874. godine. Izložbu će prema najavi organizatora otvoriti direktor hercegnovske Pošte, Slobodan Samardžić.

Tomo Katurić
Tomo Katurić

To je istorijski, kulturni i poštanski događaj, kojim će mo obilježiti 210 godina od otvaranja prvih  Pošta  u Herceg Novom i Kotoru.  Pošta  u Perastu otvorena je 1866, a u Kamenarima, rodnom mjestu Katurića, 1874. godine – kaže Katurić.

Crna Gora je prvu Prvu poštu otvorila na Cetinju 1874. godine kada je izdata i prva marka sa likom knjaza Nikole Petrovića.

Izložba će biti otvorena do 29. decembra.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije