11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – dodijeljene opštinske diplome učenicima osnovnih i srednje škole

Dodjela Luče HN

Predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi Miloš Bigović dodijelo je u petak diplome i knjige mladim Novljankama i Novljanima koji su se nakon osnovnog ili srednjeg školovanja okitili priznanjem „Luča“, kao i knjige onima koji su bili među prvima na državnom i međunarodnim takmičenjima.

„U ime svih građana Herceg-Novog i svih odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi želim od srca da vam čestitam na velikom uspjehu koji ste postigli, koji će vas pratiti tokom cijelog vašeg radnog i životnog puta i koji ćete sa ponosom uvijek moći da istaknete. Nije bilo lako postići tako velike rezultate i siguran sam da su vaši roditelji danas najponosniji roditelji u Herceg Novom“, kazao je Bigović.

Poručio je nagrađenima da je postizanje ovog uspjeha samo prva stepenica i da treba da nastave istim tempom, da s istom ljubavlju da stiču nova znanja i iskustva.

„Svaka veća stepenica u akademskom obrazovanju traži veći trud, veći napor i više odricanja. Moj savjet vam je da maksimalno ozbiljno shvatite obaveze koje vam predstoje, jer vrlo brzo će doći vrijeme kada će se i u Crnoj Gori i u regionu cijeniti znanje više od bilo koje druge kategorije. Vrijeme materijalizma prolazi, na našu sreću, i vrijeme znanja, sposobnosti i intelektualnog kapaciteta svakog pojedinca predstavlja budućnost Crne Gore i cijelog regiona“, rekao je predsjednik Skupštine opštine.

Poželio je mladim sugrađanima svu sreću u životu i školovanju, sa nadom da će baš oni u budućnosti dati doprinos društvenom i sveukupnom razvoju Herceg Novog.

Dodjeli u foajeu dvorane Park, pored učenika, prisustvali su brojni roditelji i rodbina, direktori škola, profesori i nastavnici.

Diplome za školsku 2016/2017. godinu zaslužilo je 22 polumaturanata – 16 učesnika Osnovne škole „Dašo Pavičić“, četiri iz Osnovne škole „Ilija Kišić“, dvoje đaka Osnovne škole “Milan Vuković“.

Maturantima Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ uručeno je 16 diploma – dvije za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i 14 za opšti odličan uspjeh na kraju završene srednje škole.

Poklon-knjigu za uspjeh na državnom ili međunarodnim takmičenjima dobilo je dvoje učenika Osnovne škole „Orjenski bataljon“, dvoje Osnovne škole „Dašo Pavičić“ i 11 iz Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

 

Najčitanije