10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Dječiji sportski dan i poklon oprema za pionire i kadete

Opština Herceg Novi danas je malim Novljankama i Novljanima poklonila prvi Dječiji sportski dan u Sportskom centru Igalo, u okviru programa Oktobarskih dana posvećenih Danu opštine.

Brojni mališani različitih uzrasta prisustvovali su javnom času vježbi istezanja, vježbali sa olimpijcem Milivojem Dukićem, saslušali savjete pripadnika novske Službe zaštite i spasavanja i Centra bezbjednosti, a potom i prisustvovali dodjeli poklon-vaučera za pionire i kadete 23 hercegnovska kluba.

Vaučere koji će služiti za kupovinu sportske opreme za 441 takmičara predstavnicima klubova dodijelio je predsjednik Opštine Stevan Katić.

„Draga djeco, vi ste najljepši poklon ovog grada,a pokloni koje vam danas dijelimo malo su u odnosu na ono koliko bismo željeli . Cilj prvog dječijeg sportskog dana je da u mjesecu kada naš grad slavi svoj praznik, okupimo vas koji ste njegova budućnost. Tema smo prilično lako izabrali – sport, kao ono čime se Herceg Novi ponosi i što je sinonim za poruke koje vam želimo poslati: živite zdravo, budite aktivni, radite na sebi, poštujte druge“, kazao je Predsjednik Opštine.

Kako je dodao, imajući u vidu da je naš grad bogat sportskim kolektivima i pespektivnim sportistima, ove godine su vaučeri podijeljeni pionirima i kadetima, a u narednim godinama poklone će dobiti i ostale selekcije.

„Opština Herceg Novi će nastojati da i dalje pomaže kolektive koji male Novljane okupljaju i pomažu razvoj djece u pravom, zdravom smjeru“, poručio je Katić.

Na otvaranju sportskog dana prisutne je pozdravila i sekretarka opštinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Vesna Samardžić koja je istakla da je ovaj Dan poklon grada Herceg Novog i da se nada se da će on postati dobra tradicija. Podsjetila je da se ovim programom obilježava i 10. godina rada Sportskog centra i čestitala jubilej.

Prvi Dječiji sportski dan organizovala je Opština Herceg Novi, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Sportskim centrom Igalo.

Najčitanije