H.Novi – Bokeljska mornarica podržava kandidatutu za Evropsku prijestonicu kulture

mornarica podržava kandidatutu za Evropsku prijestonicu kulture
mornarica podržava kandidatutu za Evropsku prijestonicu kulture

Predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović sastala se danas sa Antunom Sbutegom, ambasadorom Crne Gore u Italiji i admiralom Bokeljske mornarice, koji je i bivši ambasador naše zemlje pri Svetoj stolici u Vatikanu i član Reda malteških vitezova.

Sbutega je kao ambasador i admiral snažno podržao kandidatutu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine i istakao da je to projekat koji ima važan promotivni, kulturološki i društveni uticaj na cijelu Boku Kotorsku.

Na sastanku je ocijenjeno da Boka kao regija ima velike mogućnosti za razvoj kulturnog i vjerskog turizma koje kroz saradnju treba bolje iskoristiti.

Bokeljska mornarica, najstarija aktivna bratovština pomoraca na svijetu, planira programe koji podrazumijevaju aktivno učešće u kulturnom životu Herceg Novog, istakli su gosti tokom predstavljanja programa rada za naredni četvorogodišnji period. Predstavnici lokalne uprave pozdravili su ideje, podržali ih i istakli da će Opština nastaviti intenzivno da sarađuje sa ovom značajnom organizacijom, koja postoji više od 12. vjekova  i proglašena je nematerijalnom kulturnom baštinom Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.