9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – akcija “Jer volim svoj grad”

Glicinija - foto Milica Brberović
Glicinija – foto Milica Berberović

“Poznat je po brojnim stoljetnim utvrđenjima koji odolijevaju zubu vremena, zatim raznovrsnim egzotičnim biljkama koje su pomorci godinama donosili sa svojih putovanja, ali isto tako i kao grad sa najviše sunčanih dana u godini”.

Da ne bi sve ostalo na navodima u promotivnim materijalima, katalozima, vodičima i novinarskim izvještajima, Turistička organizacija Herceg Novi u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Komunalno stambeno d.o.o Herceg Novi, pokrenula je akciju pod nazivom “Jer volim svoj grad” kojom će se započeti idejni projekat rekonstrukcije i uređenja zelenih površina koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog na čelu sa  Milicom Berberović dipl. ing. pejzažne arhitekture.

Akciji “Jer volim svoj grad” koja je planirana za subotu 07.05.2016.godine sa početkom u 10 sati, pridružiće se i brojne NVO organizacije iz Herceg Novog, volonteri i građani, jer ovom akcijom nastojimo da probudimo ekološku svijest i društvenu odgovornost i kod samih građana Herceg Novog, da čuvaju svoj grad, životnu sredinu i svoje naslijeđe.

Ova akcija osim edukativne svakako ima za cilj podizanje ukupnog kvaliteta zelenila grada. Ozelenjavanjem i sađenjem novih biljaka karakterističnih za područje Herceg Novog, radimo i na poboljšanju uslova boravka turista i podizanju kvaliteta turističke ponude.

Herceg Novi
Herceg Novi

Akcijom je planirano ozelenjavanje i uređivanje prostora stepeništa Sima Matavulja kraj Kanli kule gdje će prema izrađenom planu sadnje i rekonstrukcije zelenih površina  biti zasađene mimoze, čempresi, lantane, hortenzije i ostalo bilje.

Najčitanije