15 C
Kotor

Slušaj online radio

Gvozdenović – Treba nam visoko kvalitetni turizam

Sa otvaranja
Sa otvaranja

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović i vlasnik podgoričke firme „Građevinar“ Miloš Šuković svečano su sinoć presjekli vrpcu na ulazu u hotel „Magnolija“ u Tivtu, čime je taj objekat po drugi put u protekle tri godine, zvanično otvoren.

„Magnolija“ koju je „Građevinar“ preuredio u hotel iz jednog od stambenih blokova koje je ta firma podigla na Trgu magnolija u centru Tivta, prvi je put otvorena 2012. kao hotel ranga 3 zvjezdice, da bi sada Gvozdenović ponovnim presjecanjem vrpce, ozvaničio početak rada rekonstruisane „Magnolije“ kao hotela ranga 4 zvjezdice.

Sa otvaranja
Sa otvaranja

„Čestitam Milošu Šukoviću što ovom gradu donosi još jedan novi kvalitet, novi projekat koji će obezbjediti da turistička sezon u Tivtu traje još duže. Siguran sam da ovakvi projekti proizvode jednu novu energiju, ali i zahtijevaju da mnogo radimo i u dijelu obrazovanja, da vodimo računa kako turizam da spojimo sa poljoprivredom jer samo tako imamo ozbljne rezultate od turizma koje želimo da ostvarimo.“- poručio je ministar Gvozdenović, dodajući je ove godine kategorisamo ili rekategorisano oko 4 hiljade novih ležajeva u raznim objektima turizma, a do kraj godine Crna Gora će imati novih 5 hotela ranga 4 zvjezdice. Podsjećajući da je Vlada prošle nedjelje usvojila poseban program stimulacije gradnje objekata za „visokokvalitetni turizam“, Gvozdenović je kazao da takvi projekti „najviše doprinose lokalnom i državnom budžetu, donose najviše novih radnih mjesta i najviše prihoda i eliminišu problem kratke turističke sezone.“

Svečanosti otvaranja obnovljenog hotela „Magnolija“ prisustvovali su brojni gosti iz vrha DPS – pored Gvozdenovića, tu je bio i potpredsjednik Vlade Duško Marković, potpredsjednik Skupštine Milutin Simović, bivši šef ANB Boro Vučinić, direktorica Uprave za antikorupciju Vesna Ratković, ambasadori Dragan Kankaraš i Aleksandar Eraković…

Sa otvaranja
Sa otvaranja

U rekonstrukciju hotela „Građevinar“ je proteklih nekoliko mjeseci uložio oko 600 hiljada eura, a „Magnolija“ sada nudi ukupno 148 ležajeva u 19 četvorokrevetnih soba, 20 studio apartmana i 16 dvokrevetnih apartmana. Uz restoran sa terasom, hotel ima potpuno novi wellnes i spa centar površine 200 kvadrata.

Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da Tivat dobija još jedan luksuzan hotel, gradonačelnik Ivan Novosel je kazao se taj trend nastavlja jer je Opština u postupku izdavanja građevinske dozvole kompaniji „Mesopromet“ za gradnju hotela ranga 4 zvjezdice na Kavi, upravo je promovisano i arhitektonsko riješenje prvog u nizu od sedam luksuznih hotela koji će se graditi u kompleksu Luštica bay, te da „Qatari Diar „uskoro kreće sa gradnjom hotela ranga 5 zvjezdica u uvali Pržna.

Hotel Magnolija
Hotel Magnolija

„Ovaj cijeli komleks koji vidite oko hotela „Magnolija“, sagrađen je u partnerstvu kompanije „Građevinar“ i Opštine Tivat koji je uspješno realizovan i kojim su obje strane dobile nove sadržaje. Zahvaljujem se „Građevinaru“ i Milošu Šukoviću na ukazanom povjerenju i dobro obavljenom poslu.“- rekao je sinoć gradonačelnik Novosel iako je prije dva dana sa zgrade Opštine napravljene u tom kontroverznom poslu sa „Građevinarom“ koji Tivćani još otplaćuju sa 2 miliona eura dodatnih, pored originalno ugovorenih sredstava, otpao dio mermerne fasade.

Najčitanije