7 C
Kotor

Slušaj online radio

Gvozdenović – očekujem podršku za Mamulu

Branimir Gvozdenović
Branimir Gvozdenović

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović kazao je da je za dovođenje stranih investitora u Crnu Goru potrebna podrška svih, navodeći da očekuje podršku za realizaciju projekata na Mamuli i Svetom Stefanu, koji u junu nijesu dobili podršku parlamenta.

Ministar je, komentarišući akcente sa Bečke konferencije, kazao da je bitno što će Crna Gora dobiti novac iz evropskih fondova za razvoj infrastrukture, što je, kako je naveo, značajno za dalji razvoj turizma.

Crna Gora je, kako je dodao, stvorila dobar ambijent za investicije.

„Ključna je stvar da ako se nešto danas investira a ne za tri godine. Direktne strane investicije uvećavaju prihod budžeta u velikoj mjeri“,rekao je Gvozdenović gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Prema njegovim riječima, investitore nije lako privoljeti da ulože u neku zemlju, prije svega zbog velike konkurencije.

„Crna Gora je zahvaljujući dobroj politici uspjela da privuče visoko kvalitetne investitore, kao što su oni koji su uložili u Porto Montenegro. Takvi investitori su poželjni i u Francuskoj i Španiji, ali oni su ipak u Crnoj Gori. Očekujemo podršku svih na poboljšanju ambijenta za dovođenje stranih investitora“, dodao je Gvozdenović.

On je podsjetio da je prilikom realizacije projekata na Mamuli i Svetom Stefanu bilo malo nerazumijevanju u parlamentu,  prilikom donošenja, „ali kako očekuje da će u narednom periodu dobiti podršku za realizaciju tih ali i svih projekata koji doprinose razvoju visoko kvalitetnog turizma“.

„Mamula bi od jednog objekta gdje nemamo dovoljno posjetilaca, novim projektom bi dobila novo ruho, i na najbolji način bi sačuvali kulturnu baštinu, a dobili izuzetnu turističku atrakciju“

Institut Igalo
Institut Igalo

O Institutu Igalo

Govoreći o privatizaciji Instituta „Simo Milošević“, Gvozdenović je kazao da je bitno da Crna Gora razvija i zdravstveni turizam.

„Institut mora zadržati svoju osnovnu funkciju, i zato je precizirano investicionim programom da se deset miliona eura mora uložiti u zdravstvenu opremu i da se tako ojača nova ponuda“, rekao je on.

Gvozdenović je kazao da su ugovorom o privatizaciji Instituta dogovorene jasne garancije, ukoliko investitor ne bude poštovao taj dokument.

Ministar je ocijenio kako je važno što se na kraju avgusta ne govori o kraju sezone, već se turisti očekuju u septembru i oktobru.

Najčitanije