20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Gumball 3000 u Tivtu

Gumball 3000, milioneri, modeli i najbrži automobili, geslo je kojim se reklamira najpopularniji svjetski rally koji je danas imao pit stop u Tivtu.

Vozni park, njih 100, vrijedan milione eura izmamio je uzdahe Tivćana, kako i turista koji su sa zanimanjem razgledali rijetke primjerke svjetskih marki od Ferrarija, Harley Davidsona, Bugattija…na gradskoj rivi Pine a nešto kasnije i na Mulu 1 Porto Montenegra.

Gumball 3000 Rally održava se svake godine, a vozači, poznata lica s estrade, sportisti i bogataši, voze 3000 milja dugu stazu u skupocjenim automobilima, te priređuju lude zabave u svakom od odredišta. Ruta je svaki put različita, a ove je godine karavana krenula kroz Evropu, od Rige u Latviji prema grčkom Mikonosu.

Od prvog izdanja 1999. Gumball je glamurozni događaj humanitarnog karaktera, a učesnici ove godine prikupljaju novac za djecu i tinejdžere koji odrastaju u siromaštvu. Za učestvovanje u karavanu svaki vozač je morao platiti 35 hiljda funti.

Za humanitarne svrhe već je prikupljeno pola miliona funti koji odlaze dobrotvornoj fondaciji koju je Max Cooper pokrenuo prije 18 godina.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije