9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Guitar art summer fest od 15. do 20. avgusta – Dođite da osjetite vezu Novog i gitare

Guitar art summer fest od 15. do 20. avgusta

Guitar art summer festival biće 12. put održan u Herecg Novom, i to od 15. do 20. avgusta. Tih dana ulicama našeg grada odjekivaće zvuci gitare, a najveći spektakl planiran je 16. avgusta kada će na Kanli Kuli nastupiti grupa Parni Valjak.

Na danas održanoj konferenciji za novinare, predsjednik Opštine Stevan Katić istakao je da raznovrsnost i kvalitet ovogodišnjeg programa, koji prevazilaze prvobitno postavljene okvire, garantuju da će zvuci gitare još dalje ponijeti glas o Herceg Novom kao gradu umjetnosti.

„Ovogodišnji slogan je ”Gitarske integracije”. On u potpunosti odgovara uvjerenju organizatora i svih nas koji podržavamo festival – da, bez obzira na sve razlike po bilo kom osnovu, muzika je ono što nas ujedinjuje uvijek i svuda.

Zahvaljujem se organizatoru na dobroj saradnji. Trudićemo se da kao lokalna uprava, uprkos svim izazovima, prije svega finansijske prirode, i u narednim godinama podržavamo kvalitet – što ovaj festival svakako jeste“, kazao je Katić.

Guitar art summer fest od 15. do 20. avgusta

Kako je kazao, tokom svojih 11. izdanja Guitar art summer festival postao je prepoznatljivi dio hercegnovskog kulturnog ljeta i smotra gitare koja predstavlja jedno od najznačajnih mjesta gitarske kulture i muzike u Crnoj Gori. Ne sumnja da će 12. izdanje opravdati dosta visoka očekivanja.

„Pozivam sve da i ovog avgusta na Gutar art summer festivalu osjete jaku vezu Novog i gitare“, poručio je Katić.

Direktor festivala Boško Radojković zahvalio se na podršci Opštini, Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Javnoj ustanovi kulture „Herceg Fest“, ovogodišnjem sponzoru Erste banci, Ambasadi Portugala u Beogradu, kao i mnogim drugim partnerima koji omogućavaju da se Guitar art summer fest desi.

Kako je najavio, talas 12. Guitar Art Summer Festa sakupio je muzičko bogatstvo stilova i međunarodnih umjetnika.

V.D. direktorica Turističke organizacije Ana Stanišić podsjetila je da je Herceg Novi domaćin brojnim festivalima, među kojima se naročito ističe GASF. Istakla je da je posebno raduje činjenica da je program ove godine najbogatiji do sada.

Sponzor ovogodišnjeg festivala je ERSTE banka, čija je predstavnica Dragana Crvenica kazala da GASF ima veliki značaj za Herceg Novi i gitarsku muziku, te da je ovo projekat koji je svojim kvalitetom zaslužio potpunu podršku.

Konferenciji su prisustvovali i sekretarka za kulturu Opštine Herceg Novi Ana Zambelić-Pištalo i predsjednik Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novi Saša Đorđević.

Guitar art summer fest donosi u Herceg Novi portugalski Fado Iberia, španski flamenko Alfonso & Miguel Linares Flamenco Sextet, hrvatski pop-rock sastav Parni Valjak, crnogorsku klasiku Vox2feel Duo, srpsku akustiku Vlada & Bajka, kao i savremenu muziku Sensartika tria.

U okviru pratećeg programa u galeriji Sue Ryder biće organizovana izložba fotografija “Život i djelo Augustina Bariosa “, posvećena najpoznatijem paragvajskom gitaristi i kompozitoru klasične muzike.

Kao i prethodnih godina za zainteresovane biće organizovane radionice i master klas.

Guitar art summer fest od 15. do 20. avgusta

PROGRAM XII GUITAR ART SUMMER FEST-A

15. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad) – Svečano otvaranje

                   21.00 Fado Iberia (Cristiana Águas i Manuel de Oliveira)

16. 08. 2017. Kanli kula

                     21.00 Parni valjak

17. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad)

                     21.00 Sensartika trio

18. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad)

                     21.00 Vox2feel Duo

19. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad)

                     21.00 Alfonso & Miguel Linares Flamenco Sextet

20. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad) – svečano zatvaranje

                      21.00 Vlada & Bajka

Ulaz slobodan za sve posetioce koncertnih večeri na Trgu od muzike.

Za koncert Parnog valjka ulaznice su dostupne od 5. jula, na blagajni JUK Herceg Fest, kao i online putem sajta www.eventim.rs po cijeni od 20€ i vip ulaznice od 45€.

Najčitanije