15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Požari: Verige požar – Grom zapalio makiju i šumu na Obostniku

Luštica
Luštica

Vanredna vijest- Požar u Verigama kod Tivta

Nešto prije 14 sati na području Veriga kod Tivta izbio je požar većih razmjera. Vatra je zahvatila dio šume na obroncima brda iznad uzgajališta ribe „Montefish“ na samoj granici između tivatske i opštine Kotor, na dijelu prema Stolivu. Na terenu je kompletno ljudstvo Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat koje vatru gasi sa pet protivpožarnih vozila, a u gašenje su se uključili i kotorski vatrogasci.

Grom zapalio makiju i šumu na Obostniku

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića uz pomoć mještana Luštice, ugasili su rano jutros veći šumski požar koji je kasno sinoć izbio na poluostrvu Luštica, u reonu brda Obostnik. Gorela je gusta makija i požar se širio prema selu Mrkovi.

„Požar je izazvan udarom groma, a mi smo poziv za pomoć dobili oko 22.45. Već u 23 sata na požarištu su bila 22 pripadnika DVD „Krtoli“ sa 4 specijalna vozila, a veliku pomoć u gašenju pružili su nam mještani Luštice, posebno Bato Bogetić koji nam je na raspolaganje stavio tri svoje autocisterne za dovoz vode. Gašenje vatre otežavao je vjetar, ali smo uspjeli da za oko sat vremena prvo lokalizujemo, a potom i potpuno ugasimo požar. Intervencija je trajala više od četri sata.“- kazao je predsjednik DVD „Krtoli“ iz Radovića Stefan Kostić.

On je istakao da je među ljudstvom koje je gasilo požar kod Mrkova, bio i sveštenik Nikola Urdešić, luštički paroh.

„Otac Nikola je član našeg DVD i noćas se pokazao kao agilan i neustrašiv vatrogasac koji je bez oklijevanja, uskakao i u samo srce požara.“- pohvalio je Kostić luštičkog paroha.

Vanredna vijest

Danas oko 12,45 sati, gotovo na istom mjestu izbio je novi požar, vatrogasci su na terenu i nadaju se kiši koja će pomoći da se požar ugasi

Kostić se zahvalio komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Dragu Kordiću koji je preksinoć u Radoviće uputio jednu od svojih ekipa sa vatrogasnim vozilom, da dežura u tom dijelu tivatske opštine koje inače, „pokriva“ DVD „Krtoli“ jer je kompletno raspoloživo ljudstvo tog društva bilo na intervenciji na Obostniku.

Izvor:S. L.

Najčitanije