20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradu trebaju vrijedni i sposobni mladi ljudi

Lučevci iz Tivta sa gradonacelnicom
Lučevci iz Tivta sa gradonacelnicom

Proces učenja je težak i zahtjevan, ali je presudan za lični i profesionalni razvoj svakog pojedinca. On je osnov na kome se gradi budućnost, on je zaloga zua sve uspjehe koji dolaze i garancija prosperiteta našeg Tivta – rekla je tivatska gradonačelnica prof.dr. Snežana Matiojević sinoć na prijemu koji je lokalna uprava priredila za najbolje ovdašnje učenike – nosioce diplome „Luča“ i osvajače nagrada na raznim takmičenjima znanja.

Iz Osnovne škole „Drago Milović“  „Luču“ su ove godine ponijeli Petar Brinić, Nikoleta Mršulja, Kristina Jevrić, Aleksandar Lazinica, Tatjana Kovač, Rezeda Valejeva, Valentina Marinović, Tatjana Goranović, Matea Ivović, Sara Vukojević, Julija Petrović, Lana Vukmirović, Borjana Obrenović, Petar Joković , Ana Marija Stipanić, Ognjen Kilibarda, Vuk Đaković, Sara Peričić, Darko Vukasović, Staša Samardžić, Balša Stevović i Katarina Ciko. U Mješovitoj srednjoj školi “Mladost” lučevci su Nikola Matijević, Katarina Bjelanović, Tijana Bojanić, Milica Vujić, Jovana Gagović, Milica Šćepanović, Slađana Vukasović, Tomislav Papović, Isak Denda, Valentina Marjanović, Isidora Peraš, Igor Vujačić, Milovan Vasiljković, Jelena Mijanović, Dijana Malinić, Marin Burić, Ana Baljak, Marko Mićunović, Anđela Brandmajer, Biljana Jevtić, Đurđina Lopičić, Marijana Đumić i Maja Krasan, dok su „Luču“ u Muzičkoj pkoli Tivat dobili Maja Mudreša i Lara Bubanja i Sara Peričić.

Nagrađeni su i Darija Lazarenko iz Škole za osnovno i srednje muzičkog obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora i dobitnici nagrada na takmičenjima znanja Petar Brinić, Lana Vukmirović i Anastasija Kovačević.

„Lučevci“ su dobili po 100 eura, osvajači nagrada po 50 eura, a đaci generacije Petar Brinić, Tijana Bojanić, Igor Vujačić i Sara Peričić jop po 100 eura od tivatske filijale Crnogorske komercijalne banke, te knjigu „Sport u Tivtu“ autora Slavka Krstovića.

Istakvaši da su pred svršenim tivatskim  osnovcima i srednjoškolcima bitni izbori budućih škola i fakulteta, gradonačelnica Matrijevcič je kazala da ih to može na kratko odvesti iz njihovog rodnog grada, ali da će ih Tivat uvijek podržavati  i raširenih ruku dočekati kada mu se vrate kao inženjeri, ljekari, profesori…

„Birajte pažljivo i odaberite mudro.  Nadam se da će vaš grad Tivat u kome ste odrasli, nakon toga, biti mjesto koje ćete odabrati za svoj život, mjesto kojem ćete se vratiti i koje će vam garantovati lijepu budućnost. Takvi kavi jetse, vrijedni, radni i predani,  vi ćete i Tivtu sigurno trebati.“- kazale je gradonačelnica Matijević čestitajući na postignutom uspjehu djeci, roditeljima, nastavnicima i profesorima tivatskih obrazovnih ustanova.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije