10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradska luka Škver slabije poslovala

H Novi - Škver
H Novi – Škver

Grad­ska lu­ka Škve­r, Herceg-Novi, slabije je poslovala u odnosu na prošlu godinu. Pre­ma ri­je­či­ma di­rek­to­ra Vla­di­mi­ra Zlo­ko­vi­ća, na­u­ti­ča­ri su u ma­njem bro­ju na­vra­ća­li na škver zbog nedo­stat­ka sanitarnog čvo­ra, ali i zbog bu­ke.

„Bojim se da se ne odrazi i u budućem periodu, jer svi nautičari su povezani, kontaktiraju među sobom i prenose iskustva, i dobra i loša. S tim da se loše mnogo brže širi nego dobro i moramo taj problem pokušati svi zajedno da riješimo, kaza je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Vladimir Zloković.

Drugi problem ne nedostatak sanitarnog čvora. U luci nemaju tuševe i kupatila koja nautičarima mnogo znače, i to je nešto na čemu će poraditi, naglasio je direktor Agencije.

Sledeći problem je nedostatak plovila. Da bimo iole ozbiljnije radili moramo obezbijediti sredstva da kupimo plovilo, iz više razloga, i što se tiče čišćenja akvatorijuma i ostalih potreba. Problem zaposlenih je i kancelarijski prostor – svi smo smješteni u montažnom objektu površine četiri kvadratna metra, što je izuzetno teško za rad, rekao je Zloković, i napomenuo i na urađeno: elektronska evidencija ulaska, izlaska i boravka plovila; radi se na poboljšanju video nadzora, vrši se foto dokumentacija, a od ove godine se po prvi put, nakon deset godina od kada Agencija postoji, radi anketiranje gostiju.

Herceg Novi - škver
Herceg Novi – Škver

Kolege i ja smo se i povezali sa Lučkom kapetanijom, Lučkom upravom, Porto Montenegrom, Lukom Kotor, MUP-om, Morskim dobrom, to su sve institucije koje će nam sigurno biti od velike pomoći u daljem radu. Predočili smo im da smo tu da napravimo zajednički nešto dobro od hercegnovske luke, istakao je Zloković.

Narednih mjeseci će se raditi na poboljšanju zimske sezone. Zato su iz manedžmenta gradske luke kontaktirali i ostale luke, a nadaju se da će uspjeti privući nautičare da dođu, iako je zimski period nezgodan zbog vremenskih uslova i jer luka nije baš zaštićena od južnog i zapadnog vjetra.

„Ono što je zanimljivo i gdje sam vidio šansu su fondovi EU, IPA projekti. Luka Bar je imala par izuzetno dobrih projekata. Povezali smo se s njima, jer, iako smo mi luka od lokalnog značaja, njihova iskustva nam mogu pomoći da vidimo kako bismo mogli da obazbijedimo sredstva i unaprijedimo kvalitet usluga, zaključio je Zloković.

Najčitanije