18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradonačelnik Kotora Jokić primio ambasadorku SAD-a

Posjeta ambasadorke SAD

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima priredio je u utorak prijem za ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

U srdačnom i otvorenom razgovoru gradonačelnik Vladimir Jokić informisao je ambasadorku Margaret En Uehara o aktuelnoj situaciji u opštini, pri čemu je naglasio da Kotor – uz povećanje poreske discipline i smanjenje tolerancije prema propustima kojih je do sada bilo –  ima potencijale da finansira redovne aktivnosti i planirane projekte.

Ambasadorka Uehara pozdravila je najavu lokalne uprave i gradonačelnika Jokića o promjenama koje će omogućiti da Opština bude u funkciji servisa građanima. Ona je, takođe, ohrabrila namjere ka poboljšanju transparentnosti, posebno u dijelu koji se odnosi na formiranje Informacionog sistema, čime će biti omogućeno direktno praćenje tokova novca u Opštini i finansiranja projekata.

Gradonačelnik Jokić informisao je gošću o planovimai i viziji razvoja turizma u Kotoru, ističući problem nedostatka većih hotelskih kapaciteta.

Ambasadorka Uehara je naglasila važnost anagažovanja lokalnih vlasti na stvaranju uslova da se turisti u Kotoru zadržavaju duže i izrazila nadu da će američke firme biti zainteresovane da ulažu u Kotor.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije