Gradonačelnik Kotora javno pozvao Direkciju za puteve i izvođača radova da ubrzaju radove u tunelu

Tunel Kotor

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić obratio se zvaničnim saopštenjem i javno pozvao  Direkciju za puteve i izvođača radova da ubrzaju radove u tunelu “Vrmac”. Saopštenje prenosimo integralno.

“Prethodnih dana građani Kotora su izrazili opravdano negodovanje povodom radova koje se izvode u tunelu „Vrmac“. Obavještavam cijelokupnu kotorsku javnost da su radovi u tunelu „Vrmac“ u nadležnosti Direkcije za saobraćaj Crne Gore i izabranog izvođača od strane ove Direkcije. Kao predsjednik opštine više puta sam apelovao na Direkciju da kod izvođača utiče da se ubrzaju radovi ili da iste prilagodi saobraćajnim gužvama. Takođe predao sam predstavnicima Direkcije raspored dolazaka kruzera kako bi i to imali u vidu prilikom utvrđivanja režima saobraćaja.

Uprkos svemu, prethodnih dana je vidljivo da se radovi odvijaju u malom obimu ili da se uopšte ne radi, a da je za sve to vrijeme semafor u funkciji i spriječava normalno odvijanje saobraćaja, što prouzrokuje saobraćajni kolaps u gradu.

Ovom prilikom javno pozivam Direkciju za puteve i izvođača radova da bez odlaganja ubrzaju radove i angažuju sve kapacitete koje im stoje na raspolaganju na radovima u tunelu „Vrmac“ i da spriječe blokadu grada.

Svako drugo ponašanje smatraćemo namjernom opstrukcijom funkcionisanju grada, jer ne vidimo drugi razlog za ovakav zastoj u radovima” – kaže se u saopštenju gradonačelnika Jokića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.