15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradonačelnik Dubrovnika primio predstavnike Hrvatskog građanskog društva iz Kotora

Prijem za HGD u Dubrovniku – foto dubrovniknet.hr

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su u utorak predstavnike Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora, predsjednika Društva Marija Brguljana, savjetnika Tripa Schuberta i povjerenika za Republiku Hrvatsku Krunoslava Težaka.

U duhu nastavka suradnje s Hrvatskom građanskim društvom, gradonačelnik Franković izvijestio je predstavnike HGD-a da je Grad Dubrovnik u upravo usvojenom proračunu za iduću godinu osigurao iznos od 40.000 kuna za potrebe financiranja programa i rada ove nevladine udruge koja okuplja Hrvate u Crnoj Gori.

„Nama je uistinu važan odnos s Hrvatskom građanskim Društvom, a tijekom posljednjeg posjeta Kotoru i susreta s vašim predsjednikom općine drago nam je vidjeti da je nova gradska vlast počela snažnije podupirati vaš rad osiguravši vam potreban prostor te uistinu vjerujemo da suradnja između dvaju UNESCO-vih gradova koje muče i neki slični problemi može u budućnosti biti sadržajnija i dublja“, kazao je gradonačelnik.

Voditelji Društva sa sjedištem u Kotoru zahvalili su gradonačelniku na osiguranoj financijskoj potpori te su predstavnicima Grada uručili poziv na Tripundanski bal koji ova udruga tradicionalno organizira u februaru.

Podsjetimo, gradonačelnik Franković se tokom posjeta Kotoru u septembru ove godine već  službeno sastao s vodstvom Hrvatskog građanskog društva. Tom prilikom gradonačelnik je s predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem s razgovarao o mogućnostima unapređenja suradnje između Dubrovnika i Kotora, s posebnim naglaskom na izazove koje pred ove gradove postavlja cruising turizam i njegov utjecaj na uvjete svakodnevnog života u povijesnim sredinama.

Najčitanije