Gradonačelnik Dubrovnika primio predstavnike Hrvatskog građanskog društva iz Kotora

Prijem za HGD u Dubrovniku – foto dubrovniknet.hr

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su u utorak predstavnike Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora, predsjednika Društva Marija Brguljana, savjetnika Tripa Schuberta i povjerenika za Republiku Hrvatsku Krunoslava Težaka.

U duhu nastavka suradnje s Hrvatskom građanskim društvom, gradonačelnik Franković izvijestio je predstavnike HGD-a da je Grad Dubrovnik u upravo usvojenom proračunu za iduću godinu osigurao iznos od 40.000 kuna za potrebe financiranja programa i rada ove nevladine udruge koja okuplja Hrvate u Crnoj Gori.

„Nama je uistinu važan odnos s Hrvatskom građanskim Društvom, a tijekom posljednjeg posjeta Kotoru i susreta s vašim predsjednikom općine drago nam je vidjeti da je nova gradska vlast počela snažnije podupirati vaš rad osiguravši vam potreban prostor te uistinu vjerujemo da suradnja između dvaju UNESCO-vih gradova koje muče i neki slični problemi može u budućnosti biti sadržajnija i dublja“, kazao je gradonačelnik.

Voditelji Društva sa sjedištem u Kotoru zahvalili su gradonačelniku na osiguranoj financijskoj potpori te su predstavnicima Grada uručili poziv na Tripundanski bal koji ova udruga tradicionalno organizira u februaru.

Podsjetimo, gradonačelnik Franković se tokom posjeta Kotoru u septembru ove godine već  službeno sastao s vodstvom Hrvatskog građanskog društva. Tom prilikom gradonačelnik je s predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem s razgovarao o mogućnostima unapređenja suradnje između Dubrovnika i Kotora, s posebnim naglaskom na izazove koje pred ove gradove postavlja cruising turizam i njegov utjecaj na uvjete svakodnevnog života u povijesnim sredinama.

1 komentar

  1. Ma što se onaj mali dondo Tripo keči kao da je u svojtu sa glavnijema od sistema i pravde,ali jebga Marija Vučinović reče da je nju i onoga bašetoga ing. Mato od motora naučio uzimat dnevnice pa taman i do Bigove tako i ovaj mali Tripo sa svitom isto čini. Ali pazi vamo kad bude brijeme da se poglednu rashodi Cuce bivšega bossa parlamenta viđet ćemo koliko je stotina hiljada on prisvoio. A ZA 18 godina punoljetstva i DUBOKOG uvlačenja prvom BOSSU i ostalijema po slobodnoj procjeni berem dva meleona što u D.Marke,Dolare,i Euriće.U pamet se…Ali onaj mali Pajović on je bio ipak NAJ gora solucija (samo na tepihe nove u skupštini je digo barem po meleona). Malo je udrobljeno ali ipak nijesmo dirali STRATEŠKE INVESTITORE zbog ćega je Fiću trećemu mandat ZASRAMLJEN to jest ZASTIĐEN. E para mi se zaboravio sam da bi ona mala Hajdi uljepšala ovu sliku i priliku ali jebga ovizi nijesu uniformisani što ćemo…(ma frizura joj je prvoklasna,nego joj nevidim onoga bašetoga muža mora bit da ga je poslala u Pentagon)…. Moji dobri Čestit BOŽIĆ i sretna godina Nova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.