15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradonačelnica Tivta primila ambasadorku SR Njemačke

Njemacka ambasadorka i gradonacelnica Matijević
Njemacka ambasadorka i gradonacelnica Matijević

Novoizabrana predsjednica Opštine Tivat dr Snežana Matijević primila je danas u svoju prvu zvaničnu posjetu ambasadorku Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker.

Ambasadorka Štajnaker uputila je čestitke gradonačelnici na novoj funkciji poželjevši joj mnogo sreće i uspjeha u rukovođenju jednom od najuspješnijih opština u Crnoj Gori. Izrazivši svoje zadovoljstvo što je upravo žena na čelu još jedne opštine u Crnoj Gori, gospođa Štajnaker, koja je inače česti gost u našem gradu, pohvalila je dosadašnju saradnju lokalne uprave sa njemačkim preduzećima, institucijama i ustanovama, apostrofirajući prije svega izuzetnu saradnju sa KfW bankom i njemačkom kompanijom WTE koja je izvođač radova na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.”- saopšteno je iz kabineta predsjednice Opštine Tivat.

Tivatska  gradonačelnica i njemačka ambasadorka složile su se da postoje mogućnost unapređenja saradnje i na drugim poljima, posebno u oblasti sportskog turizma gdje Tivat ima izuzetne potencijale. U tom smislu, dogovorene su i zajedničke akcije na daljem promovisanju Tivta kao grada gdje je pored nautičkog i kulturnog, zastupljen i sportski turizam.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije