11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradonačelnica Matijević zadovoljna urađenim za tri mjeseca

Snežana Matijević - press
Snežana Matijević – press

Predsjednica Opštine Tivat, dr Snežana Matijević na današnjoj press konferenciji sumirala je svoj i rad svog tima povodom tromjesečnog dolaska na mjesto čelnice Grada.

Ona je istakla da će zbog transparentnosti rada ovaj način komunikacije sa novinarima biti u buduće prakasa.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo učinjenim u prethodna tri mjeseca, uspostavljna je nova organizacija unutar same Opštine koja sada ima osam sekretarijata, pet službi, dvije posebne službe i dvije stručne službe, a sve u interesu boljeg funkcionisanja službi i dostupnosti građanima.

Za manje od tri mjeseca uspjeli smo srediti haos koji je vladao na ulicama Tivta, Komunalna policija je izdala preko 300 prekršajnih naloga i naplaćeno je oko 28.000 eura kazni – kazala je Matijević.

Snežana Matijević - press
Snežana Matijević – press

Predsjednica je najavila realizaciju projekta prve faze šetališta na Belanima.

„Investiciju vrijednu milion 1,1 milion eura, Opština će realizovati u saradnji sa JP „Morsko dobro“. U toku je raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i nadzora, dok će se u drugoj fazi razgovarati o izgradnji otvorenog bazena” – istakla je Matijević.

Uspostavljena je dobra saradnja sa privrednicima grada, riješeni su neki zahtjevi kao, smanjenje takse za korištenje terasa, taksa za muziku, kao i zahtjev za boljom reklamom u Porto Montenegru. U razgovoru sa predstavnicima Porto Montengra postignut je dogovor na osnovu koga će tivatske firme biti zastupljenije, kad je u pitanju reklamna kampanja, u nautičkom naselju, a dat im je i kancelarijski prostor za rad predstavnika, koji će u njihovo ime kordinirati rad sa rukovodstvom opštine.

U narednih mjesec, dva krenuće gradnja nove MR1 pristupne saobraćajnice za kompleks Luštica Bay vrijedne skoro tri miliona eura, gradnja novog objekta Crvenog krsta na Seljanovu vrijednog 600 hiljada eura, prve faze nove ulice Cacovo od 200 hiljada eura, društvenih prostorija i sportskih terena u Gošićima, trotoara u Radovićima, asfaltiranje lokalnih puteva, sanacija krova centra za kulturu i nabavka nove kino opreme.

Snežana Matijević - press
Snežana Matijević – press

Što se tiče tekućih investicja ona je kazala da je trenutno u toku procedura izbora izviođača radova za izgradnju stambenog objekta sa četiri stana u naselju Vrijes namijenjen za stanovnike naselja  7.juli koje će biti iseljeni na više lokacija na području opštine. Za tu investiciju opština je dobila donaciju od njemačke organizacije „Help“ u iznosu 200 hiljada eura. Izgradnja tog objekta trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, a nastavak priojekat najavljen je za narednu godinu.

„Odustalo se od gradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama na mjestu barake Crvenog krsta na Seljanovu i u saradnji sa resornim ministarstvima, radimo na tome da se za te namjene rekonstruiše i opremi objekat starog Dječjeg dispanzera pored Doma zdravlja koji je na mnogo primjerenijoj lokaciji za te namjene“- kazala je Matijević.

Pokušava se riješiti problem smrada u Solilima

Na pitanje rekonstrukcije puta za Radoviće i nesnosnog smrada koji se već godinama širi na potezu Solila, Peđa Obradović iz Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat, kazao da je problem u poklopcima i nekim tunelima koji se pokušavaju riješiti i sanirati u sardanji sa vodovodnim i kanalzacionim preduzećima iz Kotora i Tivta, a da uskoro počinje i sanacija vodovodne mreže prema Đuraševićima.

Opština krajem godine preuzima Autobusku stanicu

Na pitanje novinara zašto opština nije nakon isteka prvobitnog ugovora o zakupu Autobuske stanice, 30.juna preuzela gazdovanje tim objektom od kompanije „Franca“, podpredsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac, kazao je da Opština nije imala vremena da preuzme taj objekat.

„Njima smo stoga produžili ugovor na šest mjeseci, do kraja ove godine i mi u tom periodu treba da odradimo elaborat i pripreme za preuzimanje Autobuske stanice i odlučimo hoćemo li njome i javnim parkinzima gazdovati direktno kao grad, ili u sistemu privatno-javnog partnerstva“- istakao je Kusovac.

 

 

Najčitanije