15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradonačelnica Matijević poručila: Solidarnošću i zajedništvom možemo sve

Sa svecanosti na Plavom horizontu

Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Krtoli“ kiz Radovića, uz podršku Opštine, kompanije Luštica Development, Qatari Diar i HTP „Primorje“, priredili su danas u restoranu na plaži Plavi horizont u Krtolima, svečani ručak zahvalnosti za sve pripadnike vatrogasnih jedinica sa primorja koje su ljetos učestvovale u gašenju nezapamćene požarne stihije koja je zahvatila djelove Opštine Tivat u Krtolima i na Luštici.

Na svečanosti su se okupili predstavnici opštinskih Slušbi zaštite i spašavanja od Ulcinja do Herceg Novog, dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Krtola i iz Perasta, Vatrogasno-spasilačke jedinice Aerodroma Tivat, predstavnici Opštine Tivat, MZ Krtoli i MZ Krašići, policije, Aerodroma, Komunalnog i preduzeća Vodovod i kanalizacija, Udruženja žena Tivta, kao i Kontrole letjenja SMATSA koja je vodila letove protivpožarnih vazduhoplova.

Prisutne je pozdravio komandir SZS Tivat Zoran Barbić koji se zahvalio svima što su ljeti učestvovali u borbi s avatrenom stihijom kakva se ne pamti na ovim prostorima, ali u kojoj srećom niko nije stradao, dok su vatrogasci vanrednim naporima uspjeli i da odbrane sve ugrožene objekte.

„Teška situacija koju smo ljetos imali pokazala je koliko smo jedinstveni i koliko smo složni kada nam se. Svi smo bili kao jedno i to su, pokazalo se, dobro osjetili i građani Tivta i naši turisti. To jedinstvo je pomoglo da iz te opasne situacije izađemo kao pobjednici“- istakla je gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević koja je najavila nova ulaganja u opremanje Službe zaštite i spašavanja i DVD „Krtoli“, kao i skori početak izgradnje objekta Vatrogasnog doma u Gradiošnici.

Predstavnica kompanije Luštica Development Dragana Bećirović zahvaalila se u ime te kompanije i svih stanovnika turističkog kompleksa Luštica Bay vatrogascima koji su ljetos spasili objekte u tom naselju.

„Većina vas je bila angažovana i u gašenju požara u neposrednoj blizini Luštice Bej. Mi iz kompanije, zaposleni i stanovnici kompleksa bili smo svjedoci kakva tragedija i velike nepogode mogu da zadese jedan prostor. Tragedija je izbjegnuta jer ste vi pokazali veliku hrabrost, požrtvavanje i upornost-“ kazala je je Bećirović zahvaljujući se i medijima koji su na profesionalan način izvještavali o velikim požarima na Luštici.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije