20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradnja turističkog kompleksa na Luštici kreće do kraja godine ?

Luštica
Luštica

Izgradnja turističkog kompleksa u Donjim Klincima na poluostrvu Luštica vrijednog 210 miliona eura trebalo bi da počne ove godine. Kompleks gradi engleska firma Nord Star, a imaće hotel i 29 luksuznih vila sa pratećim sadržajima.

Iz Opštine Herceg Novi obećavaju da će realizacija tog projekta donijeti brojne benefite mještanima Luštice.

Na lokalitetu Donji Klinci, površine 520.000 kvadrata predviđen je turistički kompleks visoke kategorije.

“Tu su, takođe, i dva kompleksa vila zajedno sa botaničkom baštom. Usklopu kompleksa predviđena je i izgradnja svih uređenih kupališta kao i jaht kluba sa privezištem za jahte”, kazao je za Pink TV Vladimir Mračević iz Opštine Herceg Novi.

Luštica pogled
Luštica pogled

Mnogi će imati koristi od od ovog projekta, smatraju u hercegnovskoj Opštini. Dobar “dio kolača” pripašće i mještanima tog kraja.

“Tu je prije svega rješavanje pitanja vodosnabdijevanja koji je višedecenijski problem poluostrva Luštica, takođe popoljšanje elektrosnabdijevanja sa izgradnjom nove trafostanice u Gornjim klincima. Što se tiče poboljšanja putne mreže, taj posao treba da dijelimo sa Opštinom Tivat i da nađemo najbolja rješenja za njega”, istakao je Mračević.

Vlada Crne Gore i crnogorsko.britanski konzorcijum Nord Star i britanska firma Capital potpisali su 2009. godine ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta na poluostrvu Luštica. riječ je o zakupu na 90 godina.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije