7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradnja škole u Igalu zajednički interes lokalne uprave i građana

Sastanak
Sastanak

Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, i potpredsjednik, Dragan Janković, sastali su se danas sa predstavnicima grupe građana koja je inicirala akciju i potpisivanje peticije u cilju intenziviranja aktivnosti za izgradnju osnovne škole u Igalu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencije za izgradnju i razvoj grada i Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju.

-Djeca su najosjetljivija grupa stanovništva i zaslužuju najveću pažnju. Opština Herceg Novi je saveznik roditeljima u ovoj akciji – rekla je predsjednica Aćimović.

Potpredsjednik Janković istakao je da je inicijativa građana u skladu sa interesom Opštine, jer je gradnja škole elementarna stvar za mjesnu zajednicu sa oko 8.000 stanovnika.

Predstavnici grupe građana informisali su da je njihovu peticiju do sada potpisalo 2.300 Novljana. Kazali su da su zadovoljni dosadašnjom komunikacijom sa aktuelnim opštinskim rukovodstvom i da očekuju podršku kako bi zajedno uspjeli u naporima da gradnja škole u Igalu uđe u kapitalni državni budžet za 2017. godinu.

-Naši utisci nakon sastanka u kabinetu predsjednice su veoma pozitivni. Preduzet je i prvi korak, tako što je predsjednica Opštine potpisala zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za lokaciju koja je predviđena za školu u Igalu. Nakon izdavanja tih uslova, Opština je dužna da pripremi projektnu dokumentaciju, što nam je i obećano da će uraditi – kazala je predstavnica grupe građana Ana Valentić, ističući da je sa Opštinom dogovoren partnerski odnos.

Iz Opštine su poručili da stoje na raspolaganju za sva buduća pitanja i sugestije, kao i da će učiniti sve što je u nadležnosti lokalne uprave i u skladu sa zakonskom procedurom, da bi djeca u Igalu što prije dobila novu školu.

Najčitanije