Gradiće 3,2 kilometra nedostajućeg cjevovoda prema Herceg Novom

Vlada eksporopiiše zemljište za polaganje cijevi regionalnog vodovoda preko Tivta do spoja sa Herceg Novim

Kamenari Sveta Nedjelja
Kamenari Sveta Nedjelja

Vlada je odlučila da obavi „nepotpunu ekspropijaciju nepokretnosti“ u opštini Tivat za izgradnju regionalnog vodovodnog sistema (RVS), od mjesta gdje se on sada završava na potezu Budva – Tivat, do Lepetana gdje će se RVS, preko podmorskog cjevovoda, spojiti sa vodovodnim sistemom Herceg Novog. Ukupna dužina te trase od Pumpne stanice „Pod Kuk“ u Tivtu do rta Opatovo na ulasku u Lepetane je 3,2 kilometra.

Država će ekpropiisati ukupno nešto više od 1.500 kvadrata zemljišta na parcelama u vlasništvu građana, privatnih preduzeća i opštine Tivat, u katastarskim opštinama Tivat, Donja Lastva i Lepetane, a predviđeno je i da se cijevi RVS djelimično postavljaju i u trup puta Jadranke magistrale.

Ova ekspropijacija obavlja se zbog „ustanovljenja prava službenosti postavljanja i upotrebe“  cjevovoda i optičkog kabla RVS kroz Tivat. Iz preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ iz Budve, ranije su saopštili da će izgradnja ovog nedostajućeg kraka RVS do spoja sa sistemom Opštine Herceg Novi na Opatovu, koštati oko 1,7 miliona eura.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.