4 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradiće 3,2 kilometra nedostajućeg cjevovoda prema Herceg Novom

Kamenari Sveta Nedjelja
Kamenari Sveta Nedjelja

Vlada je odlučila da obavi „nepotpunu ekspropijaciju nepokretnosti“ u opštini Tivat za izgradnju regionalnog vodovodnog sistema (RVS), od mjesta gdje se on sada završava na potezu Budva – Tivat, do Lepetana gdje će se RVS, preko podmorskog cjevovoda, spojiti sa vodovodnim sistemom Herceg Novog. Ukupna dužina te trase od Pumpne stanice „Pod Kuk“ u Tivtu do rta Opatovo na ulasku u Lepetane je 3,2 kilometra.

Država će ekpropiisati ukupno nešto više od 1.500 kvadrata zemljišta na parcelama u vlasništvu građana, privatnih preduzeća i opštine Tivat, u katastarskim opštinama Tivat, Donja Lastva i Lepetane, a predviđeno je i da se cijevi RVS djelimično postavljaju i u trup puta Jadranke magistrale.

Ova ekspropijacija obavlja se zbog „ustanovljenja prava službenosti postavljanja i upotrebe“  cjevovoda i optičkog kabla RVS kroz Tivat. Iz preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ iz Budve, ranije su saopštili da će izgradnja ovog nedostajućeg kraka RVS do spoja sa sistemom Opštine Herceg Novi na Opatovu, koštati oko 1,7 miliona eura.

 

Izvor:S.L

Najčitanije