16 C
Kotor

Slušaj online radio

Građanski protest „Pravo na miran i siguran život u Kotoru“

Kotor – Panorama foto Zoran Nikolić

Građanski protest „Pravo na miran i siguran život u Kotoru“ biće održan u petak, 22. septembra 2017. u 11,55 sati u Starom graduna Trgu od oružja, ispred Stuba srama.

“Ovim protestom želimo skrenuti pažnju vlasti na svim nivoima na katastrofalnu bezbjednosnu situaciju u gradu. Kotorski građani/ke postali su topovsko meso u eskalaciji nasilja na koje država već godinama nije u stanju da pruži adekvatan odgovor.

Naprotiv, ciničnim izjavama o „povoljnoj bezbjednosnoj situaciji“ u momentu kada je na brutalan način ugašen još jedan mladi život, vrijeđa se naš osjećaj ugroženosti i straha za elementarnu sigurnost u Kotoru, i tuga i spomen na stradale, bez obzirana to kako ih premijer kvalifikovao.

Ako zaista „država zna kako“, kao što je nedavno naglasio, onda ona ili ne može ili neće da se obračuna sa nasilnicima i ubicama koji ostaju neprocesuirani i slobodni. Sa tim se kao građani/ke ovoga grada ne možemo i nećemo pomiriti.

Ne pristajemo na strah i normalizaciju nasilja koja se politikom nekažnjivosti zločina sprovodi već dugi niz godina. Tražimo pravdu za ubijene, sigurnost za građane/ke Kotora i odgovornost nadležnih za situaciju koja je daleko od „povoljne“ i koja nas sve direktno ugrožava” poručuju organizatori skupa grupa građana i građanki Kotora.

Najčitanije