12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Grad spreman za obilježavanje 100. godina pobune mornara i otvaranje 49. Praznika mimoze

Obilazak terena, rivijera, 30.01

Herceg Novi će tokom narednih dana biti domaćin događajima koji prevazilaze granice grada i države. Sutra, 01. februara obilježava se 100. godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj, a već dan kasnije počinje 49. Praznik mimoze.

Da grad tokom ovih programa bude uređen pobrinula su se opštinska komunalna preduzeća, istakla je tokom obilaska terena potpredsjednica Opštine i predsjedavajuća Koordinacionog tijela lokalne uprave, Danijela Đurović.

Ona je sa saradnicima i predstavnicima „Čistoće“, „Komunalno stambenog“, Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora i mjesnih zajednica juče obišla rivijeru, odnosno trasu kojom će 01. februara proći povorka predvođena Bokeljskom mornaricom, a 03. februara ona koju vode Gradska muzika i mažoretke.

Radnici „Komunalno stambenog“ pobrinuli su se da zelenilo bude uređeno, kanali očišćeni, a „Čistoća“ da ulice i plaže budu čiste. Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora redovno obilazi teren i spremna je za obezbjeđenje svih manifestacija koje predstoje.  Obilasku priobalnog puta prisustvovali su i predstavnici kompanije „Ćeltikoćoglu“ koji su u proteklom periodu izveli neophodne sanacije, a ukazano im je na još nekoliko lokacija koje je potrebno sanirati tokom današnjeg dana.

Sa predstavnicima mjesnih zajednica na rivijeri potvrđeno je da je sve spremno za tradicionalnu Feštu od mimoze, ribe i vina, na kojoj očekuju više hiljada posjetilaca.

Tokom manifestacija u čast mimoze gradska komunalna preduzeća će raditi pojačanim intenzitetom, kako bi svi planirani događaji prošli u najboljem redu, zaključeno je prilikom obilaska terena.

Najčitanije