3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Grad i ja“ – nagrade za likovne radove i fotografije učenika …

Grad i ja - H.Novi
Grad i ja – H.Novi

U foajeu dvorane Park sinoć su, povodom dana Opštine Herceg Novi, dodjeljene nagrade najuspješnijim učenicima konkursa „Grad i ja“. Konkurs je bio namjenjen učenicima viših razreda osnovne škole  i srednjoškolcima koji su svoje radove mogli da šalju u tri kategorije: likovni rad, fotografija i video zapis.

Na osnovu uvida u 107 prispjelih radova na konkurs “Grad i  ja“, žiri u sastavu akademskih slikara Nikole Kosića, Dobrivoja Pestorića i Vojislava Kilibarde, je odlučio da nagradu za najbolji likovni rad iz osnovnih škola dobije Polina Manina, iz OŠ “Ilija Kišić”, čija je mentorka bila profesorica likovne umjetnosti Suzana Vuksanović. Drugo mjesto pripalo je učenici iste škole Bojani Stevović, dok je treće pripalo Eleni Vuksanović iz OŠ “Dašo Pavičić”, sa mentorkom Dznravkom Ametović. Žiri je pohvalio i Anastasiju Sijerković iz OŠ “Ilija Kišić” za učešće na konkursu.

Grad i ja - H.Novi
Grad i ja – H.Novi

U kategoriji fotografije, nagrađeno je troje učenika OŠ “Ilija Kišić”, sa mentorkom Aleksandrom Ćorović. Prvo mjesto pripalo je Vanji Ćetković, drugo Andrei Mišević i treće Vojinu Odaloviću. Žiri je pohvalio Tamaru Marić i Teodoru Zvicer iz OŠ ”Orjenski bataljon”, kao i  Andreu Radusinović učenicu OŠ ”Milan Vuković” za učešće na konkursu.

U kategoriji video radova, nije dodjeljena nijedna nagrada, ali je žiri pohvalio Andreu Radusinović, učenicu OŠ ”Milan Vuković”, za učešće na konkursu u toj kategoriji.

Grad i ja - H.Novi
Grad i ja – H.Novi

Kao najbolji likovni rad koji dolazi iz srednje škole “Ivan Goran Kovačić”, žiri je odabrao rad Ivane Laban, a za njom slijede Nađa Jovanović i Jovana Subić, sa mentorkom Ksandrom Popović. Žiri je pohvalio Dušana Samardžića i Jelenu Antunović za učešće na konkursu.
U kategoriji fotografije, prvo mjesto pripalo je Ani Moris, dok su za drugorangirani i trećerangirani izabrani radovi Ane Morović i Irine Komar. Svima je mentorka bila Ksandra Popović, a žiri je pohvalio  Evgeniju Kese  za učešće na konkursu. Nije dodjeljena nagrada u kategoriji video rad.

Grad i ja - H.Novi
Grad i ja – H.Novi

JUK Herceg fest je, uz podršku Opštine Herceg Novi, za prve nagrade obezbijedio tablete Lenovo Tab 3 3G, za drugu nagradu romane Iva Andrića (srednja škola) i Mihaela Endea “Beskrajna priča” (osnovna škola), i kao treću školski pribor. Mentori učenika koji su osvojili prve nagrade su takođe nagrađeni.

Najčitanije