17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Grabar-Kitarović sa sunarodnicima u Boki Kotorskoj

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u petak Tivat gdje je u Donjoj Lastvi razgovarala s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori.

“Od predstavnika zajednice Hrvata u Crnoj Gori sam čula da su iznimno zadovoljni svojim položajem ovdje u Crnoj Gori, da su lojalni građani a isto tako da imaju priliku njegovati svoj nacionalni kulturni, jezični i svaki drugi identitet, da su politički zastupljeni u parlamentu i vladi Crne Gore, kao i na lokalnim razinama”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima nakon sastanka iza zatvorenih vrata u Domu kulture „Josip Marković“.

Dodala je kako nije bilo riječi o problemima tokom njezina prvoga posjeta Hrvatima u Crnoj Gori kao predsjednice.

“Ono što mi je posebno bilo bitno prilikom prvog mog posjeta u predizbornoj kamapanji ali i danas je pokazati koliko su mi važni Hrvati i hrvatski narod izvan domovine“, kazala je Grabar-Kitarović nakon susreta s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, stranke Hrvatske građanske inicijative, Hrvatskog građanskog društva i drugih hrvatskih udruga.

Hrvatsku predsjednicu ispred Doma kulture na Lastovskoj rivi dočekali su građani s kojima se pozdravila, djevojke u bokeljskoj nošnji i klapa „Jadran“, kao i pomorac iz Kamenara Mato Dabović, koji je izazvao posebnu pažnju predsjednice svojom jedrilicom okićenom raznim zastavama, među kojima su dominirale zastave Hrvatske i povijesna zastava Dalmacije.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Boki
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Boki

Nakon Tivta, ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru, predsjednicu Kitarović, pozdravio je gradonačelnik Kotora Aleksandar Stjepčević s kojim je obišla grad.

Predsjednica Grabar-Kitarović sutra će u Budvi učestvovati na na forumu o globalnoj sigurnosti 2BS (To be secure, Biti siguran), a nedjelju i ponedjeljak na summitu zemalja članica procesa “Brdo-Brijuni”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije