13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

GP Karasović – Zaplijenili 569 šteka cigara

GP Karasović – Zaplijenili 569 šteka cigara

Carinska uprava danas je u Carinskom uredu u Dubrovniku  održala vanrednu konferenciju za medije na kojoj je potvrdila zapljenu cigareta tržišne vrijednosti 110 hiljada kuna (14.500 €) na Graničnom carinskom prijelazu Karasovići, Hrvatska – Crna Gora.

Pomoćnik predstojnika Carinskog ureda Karasovići Luka Radulović novinare je izvijestio kako je noćas na Karasovićima zaplijenjeno 109.780 komada cigareta, odnosno 569 šteka triju vrsta cigareta LD red, LD blue i Bond svjetskog proizvođača GT International AD Senta s markicama Crne Gore, odnosno bez markica.

Cigarete je na ulazu u Hrvatsku pokušao prošvercati njemački državljanin R.V. U kombiju njemačkih registarskih oznaka carinici su nakon osnovnog pregleda uočili sitne prepravke na kombiju, zbog čega su otpočeli detaljan pregled pa je u vozilu otkriven bunker sa cigaretama, čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na oko 110 hiljada kuna (14.500 €).

Prema izjavi vozača, protiv kojega će biti podnesena kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora, roba je bila namijenjana njemačkom tržištu. Krijumčar će biti procesuiran u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku, a vozilo i cigarete su mu oduzete, rečeno je na press konferenciji.

 

Najčitanije